Египет - приключения в земята на Фараоните*


цени от 2895.00 лв.

Резервирай сега

Дати:

23 Февруари, 2019 - 05 Март, 2019 - 2895.00 лв./човек

23 Март, 2019 - 02 Април, 2019 - 2895.00 лв./човек

26 Октомври, 2019 - 05 Ноември, 2019 - 2895.00 лв./човек

23 Ноември, 2019 - 03 Декември, 2019 - 2895.00 лв./човек

Дестинации: Египет

Транспорт: Самолет

 • Информация
 • Програма
 • Дати и цени
 • Забележки

Информация

Маршрут: София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София

Продължителност: 11 дни / 10 нощувки 
Периоди на пътуване: 23.02. – 05.03.2019/ 23.03. – 02.04.2019/ 26.10. – 05.11.2019/ 23.11. – 03.12. 2019

Програма по дни

1 ДЕН

София - Истанбул - Кайро. Среща на Терминал 2 на летище София за полет в 09:50 ч. до Кайро, през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до Hotel Oasis 4*. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН

Кайро - Александрия (около 2,5 часа). Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря. Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа („Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кайтбей (построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в. “. Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря в хотела. Нощувка. 

3 ДЕН

Кайро - Гиза - Асуан. Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак. Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан. 

4 ДЕН

Асуан. Закуска - влак, Обяд - местен ресторант, Вечеря - хотел. След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Настаняване в Basma Hotel 4* в Асуан. Хотелът се намира на разстояние от: Nubian Museum - 0.2 км, Unfinished Obelisk - 0.8 км, Aga Khan Mausoleum- 1.4 км, Kitchener's Island - 1.8 км, Tombs of the Nobles - 2.8 км. Temple of Philae - 4.4 км, Aswan High Dam - 12 км. Свободно време в Асуан. Нощувка.

5 ДЕН

Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо. Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб. Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка. Връщаме се след час на кораба. Вечеря.

 6 ДЕН

Едфу – Есна - Луксор. Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб. 14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу. Нощувка на кораба в Едфу. 

7 ДЕН

Луксор. Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб. След закуска, рано сутринта към 07:00 ч. посещение на Едфу. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна. Следобед към 16:00 часа пристигаме в Луксор. Посещение на Храма в Луксор. Нощувка на кораба в Луксор. 

8 ДЕН

Луксор - Хургада (около 4 часа). Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел. Рано сутринта, след закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Долината на царете , където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър. Обяд в местен ресторант. После се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазин за папируси. Трансфер до Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на брега на Червено море в 22:00ч. Настаняване в хотел на база Аll inclusive. Нощувка в Caesar Palace Hotel and Aqua Park 5* в Хургада. 

9 ДЕН

Хургада. Време за плаж или допълнителни екскурзии. Препоръчваме използване на акваобувки, когато влизате в морето, поради наличието на корали и възможност за нараняване. Нощувка в Хургада. 

10 ДЕН

Хургада. Време за плаж или допълнителни екскурзии. Препоръчваме използване на акваобувки, когато влизате в морето, поради наличието на корали и възможност за нараняване. Нощувка в Хургада. 

11 ДЕН

Хургада - Истанбул - София. Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:45 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч. 

 

Дати и цени

23 Февруари, 2019 - 05 Март, 2019 - 2895.00 лв./човек

23 Март, 2019 - 02 Април, 2019 - 2895.00 лв./човек

26 Октомври, 2019 - 05 Ноември, 2019 - 2895.00 лв./човек

23 Ноември, 2019 - 03 Декември, 2019 - 2895.00 лв./човек

Цената включва

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси;
 • Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета;
 • Чекиран багаж 20 кг.;
 • Всички трансфери описани по програмата;
 • 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filter  или подобен;
 • 1 нощувка в спален вагон (настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан;
 • Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан - Basma Hotel 4* : http://basmahotel.com/ или подобен;
 • ;3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A оr Princess Sarah II оr M/S Monaco, от Асуан до Луксор;
 • 3 нощувки на база всичко включено Ail Incl. в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада;
 • Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и включен обяд;
 • Посещение на Египетския музей в Кайро;
 • Целодневен тур св включен обяд в Александрия с трансфери от/до Кайро;
 • Посещение на катакомбите Ком Ел Шокафа, Колоната на Помпей, Форт Кайтбей и Александрийската библиотека в Александрия;
 • Вечеря в Кайро, след тура до Александрия;
 • Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан;
 • Посещение на язовирната стена в Асуан;
 • Разходка с фелука;
 • Обяд на круизния кораб след тура до Абу Симбел;
 • Обяд в местен ресторант в Ден: 08;
 • Посещение на храмовете на Хор в Ком Омбо и Едфу;
 • Посещение на Луксор, Долината на Царете, Карнак;
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб;
 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро;
 • Водач-екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет.

Цената НЕ включва

 • Допълнителни екскурзии;
 • Лични разходи;
 • Бакшиши за екскурзовода - $50;
 • Входна виза за Египет –$ 25, заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно;
 • Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30;
 • Допълнително изхранване или напитки;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

Забележки

Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5* е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.

 • Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;
 • Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.
 • Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.
 • Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час

Хранене:

 • Главен Ресторант – Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.
 • Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).
 • Италиански ресторант – Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.
 • Ориенталски ресторант – Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
 • Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
 • Пицария – Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.
 • Сладолед
 • Барове:
 • Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки  24 часа.
 • Pool Bar: Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
 • Beach Bar: Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
 • Диско Бар: Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи до като има клиенти.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация;
 • Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на връщане от пътуването.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Вид използван транспорт: Самолет, Влак, Автобус, Круизен кораб

Полетно разписание: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

TK1028

17NOV

SOF

IST

09:50ч.

12:10ч.

TK 694

17NOV

IST

CAI

19:10ч.

20:30ч.

TK 703

27NOV

HRG

IST

03:45ч.

07:45ч.

TK1029

27NOV

IST

SOF

14:45ч.

15:05ч.

АНУЛАЦИИ:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Минимален брой туристи: 20 човека;
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване;
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от Авиокомпанията.
 • По програмата всички времена са местни.
 • Тур Операторът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Местната валута в Египет е Египетска лира.  1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,91 EGP
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Подобни оферти