Индия и Непал*


цени от 5068.00 лв.

Резервирай сега

Дати:

18 Февруари, 2018 - 03 Март, 2018 - 5068.00 лв./човек

Дестинации: Индия, Непал

Транспорт: Самолет

 • Информация
 • Програма
 • Дати и цени
 • Забележки

Информация

Невероятната ИНДИЯ Невероятна – няма друга дума, която да описва по-точно загадъчната Индия! Със способността си едновременно да внушава, очарова, вълнува и смущава, Индия представлява необичайна смес от случайности и пъстри събития за пътешественика. Някои от тях са предизвикателство – особено при първо посещение – бедността, многолюдието, шума. Други са очароващи – дружелюбието на хората, историята, природата, храната. Обичана или ненавиждана – повечето посетители се разкъсват между двете – Индия ще преобърне представите ви. Това е място, където въображението работи и душата се пробужда, както никъде другаде на земята.

Омагьосващият НЕПАЛ – разположен в Южна Азия, с изумителни пейзажи, древни храмове и усмихнати, гостоприемни хора, застанал под покрива на света, за да ни приюти в гостоприемна прегръдка. Природата е дарила тази страна с осем от най-високите върхове на планетата в магическите Хималаи, с просторни равнини, покрити с гъста джунгла и екзотичен животински свят. Непал е Убежището на Боговете, Духовният център на света!

Програма по дни

1 ДЕН

Отпътуване от международното летище в София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 12:15 часа. По маршрут София - Доха – Делхи.

2 ДЕН

Пристигане на международното летище в Делхи в 02:05 часа сутринта на 18.02.2018 г . След получаване на електронната виза, ще бъдем посрещнати от представител на партньорската индийска агенция на летището с цветни гирлянди и ще направим нашия трансфер до хотела по програмата. (Стаите ще бъдат на разположение от 14:00 часа). Сити тур на Делхи. Нощувка и вечеря в хотела.

3 ДЕН

Сутринта: посещение на най-голямата джамия в Азия, Джама Масджид с две 40-метрови минарета. Намира се недалеч от Червената крепост. Построена е през периода 1644-1658 г. по нареждане на могулския император Шах Джихан, който също така е създателят на световно известния Тадж Махал. Разходка из Стария Делхи, известен със своите живописни магазини, посещение на Чандни Чоук, а след това се отправяме към Червения Форт, за да го разгледаме (отвън). По-късно шофирайки през Lutyens Делхи ( район в Ню Делхи, носещ името на британския архитект, който е бил отговорен за архитектурния дизайн на повечето сгради между 1920 и 1930 година, когато Индия е била част от Британската Империя) ще разгледаме правителствените сгради, преминавайки по през зашеметяващия Rajpath – Правителственият булевард - широк парк, по който на празници се провеждат пищни манифестации и военни паради. Ще видим Вратата на Индия - впечатляваща 42-метрова арка, издигната в памет на повече от 90 000 индийски войници, загинали във войните, водени от Британската империя. Също така ще се насладим на гледката на Президентския дворец - "Ращрапати Бхаван"- понастоящем най-голямата президентска резиденция в света. Строежът на сградата е бил плануван да продължи 4 години, но поради Първата световна война продължава 19 години, и Камарата на парламента по време на шофирането ни към гробницата на Хумаюн - паметник на световното културно наследство от XVI в. Това е гробницата на могулския император Хумаюн, построена през 1562 г. по поръчка на неговата съпруга и по план на персийски архитект. Тя е първата гробница-градина на Индийския субконтинент, както и първата постройка, която използва червен пясъчник в такъв мащаб. Освен това е и първата голяма постройка на могулите в града, като някои я определят за предшественик или прототип на Тадж Махал. И още: Комплексът Кутуб - включва постройки от XIII в., които са вписани в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Най-известната тук сграда е минарето Кутуб Минар, което е високо 72.5 м. По-време на своето построяване то е най-високата сграда в света. В наши дни минарето е много добре запазено, могат да се видят деликатно издяланите по неговите стени фигури. В комплекса се намират още руини на джамии, стълбове, гробница и други сгради. Нощувка в хотела и вечеря.

4 ДЕН

След закуска се отправяме от Делхи към Алсисар - малък град в северозападната част. Районът около града е суха полупустиня. Това място е известно, с това, че температурата му варира от 48 ° C през лятото до минусови нива през зимата. Алсисар е известен със своите замъци, хавели и кенотафи – празен гроб, паметник на човек, който е погребан другаде.По пътя ще разгледаме Мандава - градът на старите хавели и крепости, основан през XVIII век. На арката на входа на града е изобразен Лорд Кришна и свещените крави. По пътя ще посетим още красивото село Шекхауати, ще бъдете очаровани от блестящия архитектурен стил на многобройните хавели от 18-ти и 19-ти век, построени за богатите търговци, които се отбивали тук. Колоритните фрески и стенописи по стените и таваните на различните хавели правят това място открита галерия за изкуството. Някои от популярните хавели са Goenka Chattri, Jhunjhunwala Haveli, Gulab Rai Ladia Haveli, Goenka Double Haveli. При пристигане се настаняваме в хотела. Свободно време за опознаване на околността. Нощувка и вечеря в хотела.

5 ДЕН

Закуска в хотела. Сутринта се отправяме от Мандава към Биканер. При пристигане в града се настаняваме в хотела. Следобед ще разглеждаме забележителностите в Биканер: посещение на Junagarh Fort - огромна крепост, дълга стена с 37 крепостни и 2 входни точки, Музеят Прачина, Дворецът Лалгарх - шедьовър от червения пясъчник, построен от Махараджа Ганга Сингх в памет на баща му. Също така ще посетим джайниският храм Бхандешвар – с изящно изписани фрески, луксозни орнаменти и фини резби. По-късно вечерта, ако времето ни позволява, можем да посетим и развъдно стопанство за камили. Нощувка и вечеря в хотела.

6 ДЕН

Закуска в хотела. По-късно се отправяме към Джодпур, по пътя можем да посетим Нагаур Форт, намиращ се в самото сърце на Нагаур - древен град, който е бил под управлението на завоеватели от много различни култури. Нищо не е олицетворение на това по-добре от форта от 4-ти век, първоначално построен от клана Нагаванши, възстановен през 12-ти век и включващ вече дворците и джамиите. С течение на времето храмовете, фонтаните и градините в него, придобиват очевиден Раджпут-Муголски архитектурен дизайн. След управлението на император Акбар, комплексът Нагар Форт е бил във владение на принцовете на Раджастан и дори днес се управлява от фондове, принадлежащи на някогашните кралски семейства. Джодпур – Синият град, наречен така заради боядисаните си в синьо къщи. През цялото пътуване ще се наслаждаваме на жените с колоритни дълги поли и мъже, носещи разноцветни тюрбани. Ще посетим Джодпур Мехарангар Форт - главозамайващо орлово гнездо, кацнало на върха на скалите на над 100 м височина, непревземаемо през последните 500 години.. Наречената “Великолепна” крепост от 17 век е една от най-импозантните в Индия, която е приютила зад високите си стени богато украсен дворец, даващ ни представа за живота и богатствата на махараджите. Като че ли най-вече там намира своя израз рицарският дух на тези принцове, обезсмъртен в миниатюрите от местната школа. Ще посетим още Кралският кенотаф Джасвант Тада - построен от бял мрамор в памет на махараджа Джасвант Сингх II. Говори се, че Джасвант Тада е свещено място, в което желанията се сбъдват. Музеят Умаид Бхауан Палас (настояща резиденция на краля на Джодпур). Ще се разходим из колоритния пазар и ще посетим часовниковата кула. Нощувка и вечеря в хотела

7 ДЕН

Закуска в хотела. Рано сутринта се отправяме към Пушкар - градът на храмовете и бог Брахма, свещено за хиндуистите място и главен поклонннически център. В превод от санскрит „Пушкар” означава „син цвят на лотос”. Хиндуистите вярват, че бог е изпратил лебед, който държал в клюна си лотосов цвят, за да може Брахма да създаде велик жертвеник там, където падне лотоса. Така, мястото, където паднал лотоса било наречено Пушкар. Той е един от най-древните индийски градове и едно от петте свещенни места за хиндуистите. Градът граничи с пустинята Тар, в североизточната част на Раджастан, разположен на езерото Пушкар, свещено място на хинду с 52 гхати (каменни стълбища), където се къпят поклонниците. Градът има стотици храмове, включително Джагаптита Брахма Мандир от 14-ти век, посветен на Бога на творението, който има подчертан червен купол и стени, инкрустирани със сребърните монети от поклонници. При пристигане, настаняване в хотела. Следобед – сити тур на Пушкар - градът е разположен в долина, обграден с хълмове от три страни. Ще посетим Храмът на Брахма и езерото Пушкар. Вечерта срещу допълнително заплащане от 18 EUR възможност за езда на камили през пясъчните дюни. Нощувка и вечеря в хотела.

8 ДЕН

След закуска, тръгваме за Джайпур – Розовият град на Индия. Градът е основан през 1727 ( завършен през 1731 г.) година и веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат - Раджастан. Наричат го още "розовия град", заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му. Според една легенда, през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено да се нарисуват всички сгради в розов цвят и по този начин да се покаже дружелюбността и гостоприемството на местното население. Джайпур е много популярен сред феновете на екзотични, нови преживявания и екскурзии до величествени дворци. Повечето от атракциите и забележителностите на Джайпур се събират вътре в градските стени.. При пристигане, настаняване в хотела. Следобед сити тур на Джайпур. Ще посетим: Градският дворец - основната атракция на града, архитектурно чудо, комбинация от стилове Rajasthani и Mughal, което съчетава уникална конструкция с мраморни резби и елегантни стаи, озеленени градини, напомнящи на английските паркове, дворове с необичаен розов камък. В обширните зали на двореца са се провеждали военни паради и приеми, сега в него се помещава музей. Обсерваторията Джантар Мантар - е колекция от архитектурно астрономически инструменти, построен от Махараджа Джай Сингх II в Джайпур, Индия между 1727 и 1734 г. Името произлиза от „янтра“ („инструмент“), и „мантра“ („формула“, или в този контекст „изчисления“). Затова Джантар Мантар буквално означава „инструмент, с който може да се правят изчисления“. В местните раджастански диалекти често „Я“ се произнася като „Джа“. Така например „янтра“ (пътуване) е изразен „Джатра“. Хава Махал ( Дворецът на ветровете) - построен за улесняване на жените на кралското семейство - за да могат да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Изграден изцяло от червени и розови пясъчникови скали, Дворецът на ветровете Хава Махал е най-впечатляващ, ако се види рано сутрин при изгрев слънце, когато лъчите подчертават специфичната красота на фасадата. Конструкцията на женския палат представлява пететажна пирамидовидна форма, която достига в най-високата си част до 15 метра. Разходка с рикша, за опознаване на цветния пазар. Нощувка и вечеря в хотела.

9 ДЕН

Ранна закуска в хотела. Ще посетим Амбър Форт намиращ се на 11км от Джайпур. Основите на удивителната крепост са положени през 1592 г., но в сегашния си вид тя датира от началото на 18 век. В комплекса може да се види хармонията между хиндуисткия и мюсюлманския стил в архитектурата. В крепостта се намират храма на Кали, Залата на победата, Диван-и-Ам - залата на публичните изслушвания, двореца на огледалата Шиш Махал и залата на славата на Джаг Мандир. Един от основните акценти в Амбър Форт са сложните дърворезби по стените и таваните. Яздене на слон, докато се изкачваме по хълма към крепостта. ( Връщаме се с джип.) Следобедно шофиране от Джайпур до Делхи. При пристигане, настаняване в хотелa. Нощувка и вечеря в хотела.

10 ДЕН

Закуска в хотела. Трансфер до международното летище на Делхи, за да се качим на полет за Катманду. Столицата на Непал, Катманду е разположена в едноименната долина (която включва градовете Lalitpur, Kirtipur, Madhyapur Thimi & Bhaktapur) високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дурбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс „Хануман Дхока” (ХV-XVIII в). Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. Среща на летището с партниращата агенция и трансфер до хотела. Следобед разглеждане на забележителностите на Катманду, включително Пашупатинат - един от най-големите в света индуистки храмове, построен през V-ти век и посветени на Шива, разположен на бреговете на река Багмати, в източната част на Катманду. Храмът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство, Боднат- будистки храмов комплекс, на около 11 км. от центъра, с една от най-почитаните ступи в Непал. Попадайки тук, отново потъваме в света на духовните символи и онзи митичен език, който описва живата и неживата Вселена. От върха на ступата се спускат традиционните гирлянди с будистки молитви. От лявата страна на ступата се редят камбани, символ на женското начало на съвършената мъдрост, отдясно са свещените места, в които постоянно гори санг – благовонни треви и прахове. След задължителния пълен кръг кору може да се качим на втория етаж с вид на тераса с квадратни основи – знак на елемента земя. Следва купол, символизиращ водата, връх – огъня, и нещо като чадър, символизиращ въздуха. Нощувка и вечеря в хотела.

11 ДЕН

Закуска в хотела. Отправяме се към Покхара - разположен на брега на езерото Фева, в Централен Непал. Той е известен като вход към веригата Анапурна, популярна отправна точка за трекинги в Хималаите. Тук се намира и Храмът Тал Барахи - двуетажна пагода. На източния бряг на езерото е областта Lakeside, популярна с йога центровете си и ресторантите. В южната част на града е разположен Международният планински музей, където има експонати по история на планинарството и хората от Хималаите. При пристигане, настаняване в хотела. Следобед ще посетим езерото Фева и ще се насладим на разходка с лодка. Ще посетим още Гандаки, храмът Барахи, Старият Базар и Храмът Бидхябасини Мандир.

12 ДЕН

Закуска в хотела. Сутрешна екскурзионна обиколка на Сарангкот, за да видим от птичи поглед Покхара и да се насладим на изгрева над Анапурна. Следобед се отправяме на път от Покхара към Катманду. Останалата вечер - свободното време за независими дейности. Нощувка и вечеря в хотела.

13 ДЕН

Закуска в хотела в Катманду. Сутринта ще разгледаме Сваямбхунат - древен будистки комплекс с една от най-известните ступи в света, разположен в долината на Катманду на запад от града. Понастоящем е известен като „Храма на маймуните”. Комплексът Сваямбху включва ступата и множество храмове и светилища, принадлежащи към периода Личави. Тибетският манастир, музеят и библиотеката са по-късни добавки. Освен изрисуваните очи с вежди над тях, Ступата има и нещо напомнящо нос, но в действителност това е непалският символ означаващ „единство”. Lalitpur Metropolitan City, историческият Патан - третият по големина град на Непал, намиращ се в южната централна част на долината Катманду. Патан е известен най-вече с богатото си културно наследство, особено със своята традиция в изкуствата и занаятите, с древното изкуство за изработване на статуи с метални и каменни резба. (Стаите в хотела ще бъдат на разположение до 12:00 часа) Следобед трансфер до международното летище Катманду, за полет до Делхи, Индия. Настаняване в хотела.Ношувка и вечеря в хотела.

14 ДЕН

След закуска, трансфер до международно летище на Делхи, за полет Qatar Airways в 09:45/ 10:00 часа. Полет от Делхи с незабравими спомени. Пристигане на международното летище в София, Терминал 2 в 20:25 часа.

Дати и цени

18 Февруари, 2018 - 03 Март, 2018 - 5068.00 лв./човек

Цената включва

 • Самолетен билет за международния полет София – Делхи – София с включени летищни такси;
 • Самолетен билет за международния полет Делхи – Катманду – Делхи с включени летищни такси ( подлежи на препотвърждение);
 • Посрещане с гирлянди от свежи цветя на международното летище в Делхи от представител на партниращата агенция;
 • Настаняване на човек в двойна стандартна или делукс стая, в хотелите споменати по-горе (при двойна заетост на стаята);
 • Всички трансфери, екскурзии и разглеждане на забележителности по маршрута се осигуряват чрез климатизирано превозно средство;
 • 12 нощувки с включени закуски и вечери;
 • Местни английски говорещи екскурзоводи за разглеждане на забележителностите по маршрута;
 • Водач на български език;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти по маршрут (само едно посещение на човек);
 • Обиколка с рикша на Стария Делхи;
 • Посещение на стопанство за отглеждане на камили в Биканер;
 • Обиколка с рикша из пазара на Джайпур;
 • Езда на слон при изкачване на Амбър Форт в Джайпур (подлежи на препотвърждение, в зависимост от времето и наличието на слонове);
 • Слизането от Амбър Форт в Джайпур се осъществява с джип;
 • Разходка с лодка по езерото Фева в Покхара, Непал;
 • Екскурзия до Сарангкот от Покхара;
 • Пътни такси, такса за паркиране, такси за гориво, междудържавни данъци;
 • Пълно обслужване и оказване на помощ от представител на партниращата агенция.

Цената НЕ включва

 • Виза за Индия – електронна – 115лв.
 • Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи;
 • Документи необходими за подаване на виза: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация);
 • Виза за Непал – 25 USD или еквивалента в Непалска валута (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат, както и да подпълните документ за кандидатстване за виза);
 • Медицинска застраховка;
 • Всяка допълнителна храна, която не е посочена в горната програма;
 • Всички разходи от лично естество: пране, телефонни обаждания, напитки и др.;
 • Всяка такса за видео или фото заснемане по време на разглеждане на забележителностите;
 • Всички услуги, които не са включени в офертата, са допълнителни;
 • Всяко увеличение на разходите извън нашия контрол, като увеличение на горивната цена на самолетите, допълнителни държавни такси и др.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”;
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи, шофьори и в ресторантите.

Забележки

ЗАПИСВАНЕ: 

Депозит – 50 % от пакетната цена.

Доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА: Цените са валидни само за посочените дати в програмата. Валидността на цените с посоченото полетно разписание е към дата 30.10.2017 г. Няма направени резервации за дати и самолетни билети за момента.

Подобни оферти