Индия - златният триъгълник*


цени от 1938.00 лв.

Резервирай сега

Дати:

07 Септември, 2018 - 13 Септември, 2018 - 1938.00 лв./човек

29 Октомври, 2018 - 04 Ноември, 2018 - 1938.00 лв./човек

Дестинации: Индия

Транспорт: Самолет

 • Информация
 • Програма
 • Дати и цени
 • Забележки

Информация

Маршрут: София – Истанбул – Делхи – Джайпур – Абханери – Агра – Делхи – Истанбул – София 

Програма по дни

1 ДЕН

Отпътуване от международното летище в София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 13:00 часа. По маршрут София – Доха – Делхи.

2 ДЕН

Пристигане в Делхи – градът сътворен от хаоса.

Пристигане на международното летище в Делхи в 08:40 часа сутринта на 08.04.2018 г . След получаване на електронната виза, ще бъдем посрещнати от представител на партньорската индийска агенция на летището с цветни гирлянди и ще направим нашия трансфер до хотела по програмата. (Стаите ще бъдат на разположение от 1400 часа). Сити тур на Делхи. Джамията Джама Масжид – най-голямата джамия на Индия с две 40-метрови минарета. Намира се недалеч от Червената крепост. Построена е през периода 1644-1658 г. по нареждане на моголския император Шах Джахан, който също така е създателят на световно известния Тадж Махал. Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди. Вратата на Индия – впечатляваща 42-метрова арка, издигната в памет на повече от 90 000 индийски войници, загинали във войните, водени от Британската империя. Президентският дом „Ращрапати Бхаван“– понастоящем е най-голямата президентска резиденция в света. Строежът на сградата е бил плануван да продължи 4 години, но поради Първата световна война продължава 19 години. Храмът на Лотоса е от поредицата Бахайски молитвени домове, сходни с ролята на храмовете, църквите и джамиите. В представите на Бахаулла (персийски благородник сочен за основоположник на Бахайската религия) тези молитвени домове един ден ще бъдат привлекателени центърове за духовния живот на хиляди поклонници. До момента са построени общо 8 бахайски храма, предназначени за всеки от осемте континента.
Последният построен такъв храм е Храмът на Лотоса, който се намира в Ню Делхи, Индия и е дело на архитекта Фариборс, като вдъхновението му е бил най-древния индийски символ – лотоса – символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Построяването на уникалната сграда отнема на архитекта почти 10г. и в изграждането са участвали над 800 работници, инжинери и техници, от ръцете на които е реализирана една от най-сложните сгради в целия свят. Завършен през 1986г. Сградата представлява огромен лотосов цвят, който се състои от общо 27 свободно стоящи мраморни „венчелистчета“, подредени и групирни гроздовидно по 3 листа за да се оформят деветте страни на храма. Девет страни, девет са и вратите водещи към централната зала с капацитет 2500 човека. Огромния, с височина над 40 метра мраморен лотос e заобграден от девет басейна и изглежда така, сякаш плува свободно в свойте 2500кв. метра земя в покрайнините на индийската столица. Само за няколко години Храмът на Лотоса в Ню Делхи се превръща в световна архитектурна забележителност, привличаки милиони посетители, поклонници и туристи за година. Всички бахайски храмове са с отворени врати за хора от която и да е религиозна принадлежност. В тези храмове няма свещеници и не се изнасят проповеди. Комплексът Кутуб – включва постройки от XIII в., които са вписани в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Най-известната тук сграда е минарето Кутуб Минар, което е високо 72.5 м. По-време на своето построяване то е най-високата сграда в света. В наши дни минарето е много добре запазено, могат да се видят деликатно издяланите по неговите стени фигури. В комплекса се намират още руини на джамии, стълбове, гробница и други сгради. Гробницата на Хумаюн – паметник на световното културно наследство от XVI в., намиращ се сред прекрасен парк. Това е гробницата на могулския император Хумаюн, построена през 1562 г. по поръчка на неговата съпруга и по план на персийски архитект. Тя е първата гробница-градина на Индийския субконтинент, както и първата постройка, която използва червен пясъчник в такъв мащаб. Освен това е и първата голяма постройка на могулите в града, като някои я определят за предшественик или прототип на Тадж Махал. Заедно с гробницата на Хумаюн, в комплекса се намират още редица други по-малки паметници. Вечеря и нощувка в хотела. Нощувка и вечеря в хотела.

3 ДЕН

Делхи – Джайпур (258 км / 5-6 часа).

След закуска потегляме за Джайпур – розовият град на Индия – първото населено място с голяма културно-историческа стойност, включено в нашата обиколка. Градът е основан през 1727 година и веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат – Раджастан. Наричат го още „розовия град“, заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му.
Според една легенда, през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено да се нарисуват всички сгради в розов цвят и по този начин да се покаже дружелюбността и гостоприемството на местното население. Джайпур е много популярен сред феновете на екзотични, нови преживявания и екскурзии до величествени дворци. Повечето от атракциите и забележителностите на Джайпур се събират вътре в градските стени. Ще направим стоп за кратка почивка и да се освежим с чай / кафе. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

4 ДЕН

Джайпур.

Закуска в хотела. Екскурзия до Амбер Форт намиращ се на 11км от града. Основите на удивителната крепост са положени през 1592 г., но в сегашния си вид тя датира от началото на 18 век. В комплекса може да се види хармонията между хиндуисткия и мюсюлманския стил в архитектурата. В крепостта се намират храма на Кали, Залата на победата, Диван-и-Ам – залата на публичните изслушвания, двореца на огледалата Шиш Махал и залата на славата на Джаг Мандир. Един от основните акценти в Амбър Форт са сложните дърворезби по стените и таваните. Яздене на слон, докато се изкачваме по хълма към крепостта.

Ще посетим: Градският дворец – основната атракция на града, архитектурно чудо, което съчетава уникална конструкция с мраморни резби и елегантни стаи, озеленени градини, напомнящи на английските паркове, дворове с необичаен розов камък … В обширните зали на двореца са се провеждали военни паради и приеми, сега в него се помещава музей. Обсерваторията Джантар Мантар – е колекция от архитектурно астрономически инструменти, построен от махараджа Джай Сингх II в Джайпур, Индия между 1727 и 1734 г. Името произлиза от „янтра“ („инструмент“), и „мантра“ („формула“, или в този контекст „изчисления“). Затова Джантар Мантар буквално означава „инструмент, с който може да се правят изчисления“. В местните раджастански диалекти често „Я“ се произнася като „Джа“. Така например „янтра“ (пътуване) е изразен „Джатра“. Фото-спирка в Jal Mahal & Hawa Mahal ( Дворецът на ветровете) – построен за улесняване на жените на кралското семейство – за да могат да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Изграден изцяло то червени и розови пясъчникови скали, Дворецът на ветровете Хава Махал е най-впечатляващ, ако се види рано сутрин при изгрев слънце, когато лъчите подчертават специфичната красота на фасадата. Конструкцията на женския палат предстъвлява пететажна пирамидовидна форма, която достига в най-високата си част до 15 метра. Ще се насладим на возене с рикша. Ще посетим шазара, за да се отдадем на пазаруване.
Вечерта Арти церемония в храма Бирла. По-късно трансфер до хотел, включен в листата на историческо наследство на Индия, за вечеря на бюфет с танци. Нощувка в хотела по програмата в Джайпур.

5 ДЕН

Джайпур – Абханери – Фатехпур Сикри - Агра (238 км / 3-4 ч.).

Закуска в хотела в Джайпур и отпътуване за Агра – голям индустриален център в щата Утар Прадеш с население от около 1 585 700 души. Историята на града е тясно свързана с династията на Моголите, управлявала Индия през XVI-XVIII век. Основателят на династията Бабур прави Агра своя столица през 1522. От този град управляват императорите Акбар, Джахангир, Шах Джахан, докато последният от Великите Могули, Аурангзеб, измества столицата в Делхи.
По пътя за Агра ще посетим селцето Абханери, където се намира един от най-дълбоките кладенци, по които се слиза чрез стълбища. Кладенецът – резервоар за питейна вода се намира на 30 метра под земята. Историците и до ден днешен не могат да стигат до точен извод кога е построено съоръжението. Смята се, че това е станало може би между IX и XI век. Ще спрем в пустия Фатехпур Сикри – градът, в който всички религии живеят помирени. Той е изграден между 1571 и 1585 година от великия император Акбар. В буквален превод означава Град на победата. Фатехпур Сикри е столицата на великия моголския император Акбар, който бил изключително харизматична личност. Притежавал мъдрост, излъчване и магнетизъм, като се славел с безспорни военни и административни умения. Вместо да налага модернизирано чуждестранно управление той сключил съюз с владетелите на Раджпут, като се оженил за една от дъщерите на махарджата в Амбер. Така Акбар започнал голямата си мечта за обединяването на всички общности в Индия, в която всички религии да живеят заедно. Въпреки, че имал много жени владетелят нямал наследник. Това го накарало да посети светец, който живеел в селището Сикри. Светецът предсказал на императора, че ще се сдобие с трима сина. Не след дълго една от съпругите му забременяла и родила мъжки наследник, който в чест на пророка бил наречен Салим. По-късно той останал в историята като император Джахангир. В знак на признание Акбар решил да изгради в Сикри своя столица, като прибавил към името й и Фатехпур, което означава победа. По време на управлението на Акбар Северна Индия достигнала незапомнен разцвет. Самият владетел бил неграмотен, но около себе си той бил събрал най-мъдрите и умни хора на страната, девет от които назначил за свои министри. Всички те били видни и уважавани финансисти, поети, музиканти, артисти, администратори и астролози от всички възможни религии и от различен произход. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

6 ДЕН

Aгрa - Делхи.

Закуска в хотела. Днес ще посетим световноизвестния паметник на любовта Тадж Махал (Затворен през всички петъци) Тадж Махал е е храм-мавзолей, който се намира на брега на река Ямуна. Той е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която почива по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга. Тадж Махал е съоръжение върху платформа с пет купола, издигащи се на височина 74 метра и с 4 минарета в ъглите (те са леко наклонени навън от гробницата, за да не я повредят в случай на разрушение). Пред храма е изградена градина с фонтани и басейн. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Мраморът има интересна особеност – при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин той става розов, а в лунна нощ – сребрист. Мавзолеят има многобройни символи, скрити в неговата архитектура и планиране. Така например на портата, през която посетителите влизат в парковия комплекс пред мавзолея, е изсечен цитат от Корана, който завършва с думите „влез в моя рай“. На местния език от онова време думите „рай“ и „градина“ са се изписвали по един и същ начин и затова може да се смята, че замисълът на Шах Джахан е да пресъздаде рая на земята и да положи тялото на своята възлюбена в него. Крепостта Агра – Историята на Агра връща хората далеч назад, преди повече от 2 500 години, а по времето на Могулите, тя става нещо повече от крепостен град – столица на цяла Индия. През 1522 основателят на династията Бабур прави Агра своя столица. На неговия син Хумаюн били предложени дарове от бижута и скъпоценни камъни от семейството на краля(раджа) на Гвалияр(град на 122км. от Агра), сред които и прочутия Koh-i-Noor. Разцветът на Агра започнал с изкачването на трона на сина на Хумаюн - Акбар Велики. По време на неговото управление била изградена основната част от Агра Форт. Строежът й започнал през 1156г. и продължил до 1605г.
Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти на Агра Форт символизирали могъществото на император Акбар. Шах Джахан, който построил Тадж Махал, построил и много от основните сгради вътре в пределите на крепостта. Тя била издигната по протежението на река Ямуна и се простирала на площ с дължина от 2,5 км. Включвала крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Стената имала два входа – Портата от Делхи и от Амар Сингх. Днес в крепостта може да се влезе само през втория вход. Една част от Агра Форт се използва и до днес от индийската армия и не е достъпна за публични посещения. Останалата е отворена за туристи и дава възможност на гостите на Агра да се потопят в живота на Могулите от 16 век. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

7 ДЕН

Делхи. Трансфер до летището от хотела в 06:00 ч. сутринта. Полет до Doхa в 10:00 часа. Кацане в Доха в 11:30 ч. Излитане за София в 15:50ч. Пристигане в София в 21:00ч.

Дати и цени

07 Септември, 2018 - 13 Септември, 2018 - 1938.00 лв./човек

29 Октомври, 2018 - 04 Ноември, 2018 - 1938.00 лв./човек

Цената включва

 • Самолетен билет за международния полет София – Делхи – София;
 • Посрещане с гирлянди от свежи цветя на летището от представител на партниращата агенция;
 • 5 нощувки – настаняване на човек в двойна стая в хотелите, споменати по-горе на база закуска и вечеря;
 • Всички трансфери, екскурзии и разглеждане на забележителности по маршрута се осигуряват чрез климатизирано превозно средство;
 • Пътни такси, такса за паркиране, такси за гориво, междудържавни данъци;
 • Входна такса за посещение на паметниците, както е посочено в маршрута (само едно посещение);
 • Водач на български език от агенция;
 • Услуги на английски говорещ местен екскурзовод за разглеждане на забележителности / екскурзии по маршрута в Делхи, Джайпур, Агра, Aбханери;
 • Езда на слон в Амбер Форт, Джайпур (в зависимост от наличността на слонове или джипове ще бъдат предоставени, за да се изкачим във форта);
 • Rickshaw Ride в Джайпур;
 • Персонализиран подарък;
 • Всички държавни такси, пътни такси, гориво, паркинги;
 • 24 часов сервиз от партниращата индийска агенция.

Цената НЕ включва

 • Виза за Индия – 105лв. ( по електронен път)
  Задължително лично явяване на интервю, ако се прави през Консулството (по изключение и с разрешение на Консулството не се налага за туристи над 70 г.). Необходимо е да бъде предоставено пълномощно на английски език, с което упълномощават представител на агенцията да подаде документите от тяхно име и да получи готовата виза), но не по-късно от 30 дни преди отпътуване. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи. Документи необходими за подаване на виза: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).

  Медицинска застраховака с покритие 25 000 EUR на ЗАД „ЕВРОИНС”.
  • Всяка допълнителна храна, която не е посочена в горната програма.
  • Всички разходи от лично естество: пране, телефонни обаждания, напитки и др.
  • Всяка такса за камера по време на разглеждане на забележителности.
  • Всички услуги, които не са включени в офертата, са допълнителни.
  •Застраховка „Отмяна на пътуване” – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока за анулация.

Забележки

 

Хотели (или подобни) по програмата:

CITY

HOTEL 5*

MEAL PLAN

NIGHTS

DELHI

Suryaa

HALF BOARD

1

JAIPUR

Holiday Inn

HALF BOARD

2

AGRA

Ramada

HALF BOARD

1

DELHI

Suryaa

HALF BOARD

1

ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ: 2365 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 50 % от пакетната цена, окончателно доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 1. Задължително лично явяване на интервю, ако се прави през Консулството (по изключение и с разрешение на Консулството не се налага за туристи над 70 г.).
 2. Необходимо е да бъде предоставено пълномощно на английски език, с което упълномощават представител на агенцията да подаде документите от тяхно име и да получи готовата виза), но не по-късно от 30 дни преди отпътуване. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.
 3. Документи необходими за подаване на виза: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).

Подобни оферти