Китай*


цени от 3097.00 лв.

Резервирай сега

Дати:

08 Юни, 2018 - 21 Юни, 2018 - 3097.00 лв./човек

Дестинации: Китай

Транспорт: Самолет

 • Информация
 • Програма
 • Дати и цени
 • Забележки

Информация

Китай – с машина на времето от Древността до планините Пандора от „Аватар”.

Маршрут: София - Пекин – Сиан - Чжанцзяцзе – Шанхай - София

Програма по дни

1 ДЕН

София. Отпътуване от София от Терминал 2 за Пекин.

2 ДЕН

Пекин. Пристигане в Пекин, посрещане и трансфер до хотела. Посещение на Храма на небето, Тиентан (ЮНЕСКО) - даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин. Това е един от най-значимите исторически паметници и един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. От тук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – “Залата за молебен към Небето за добра реколта” е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. Нощувка в хотела.

3 ДЕН

Пекин ( закуска, обяд). Закуска в хотела. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море, построена преди повече от 2000 години. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Навръщане ще спрем да направим снимки (отвън) на олимпийските обекти в Пекин от Олимпиадата през 2008: Пекинският национален стадион, наричан още Птичето гнездо (Bird's Nest), с дизайн на швейцарската фирма Herzog & de Meuron, който струва на китайското правителство 325 милиона евро. Пекинският национален център по водни спортове  (Water Club) заемащ площ от 70 800 квадратни метра и облицован с полупрозрачна мембрана. Обяд. Нощувка в хотела.

4 ДЕН

Пекин (закуска, обяд). След закуска ще посетим Градините на рая - така са наричали Летния дворец на китайските императори, разположен недалеч от столицата на Поднебесната империя. Обяд. Нощувка в хотела.

5 ДЕН

Пекин - Сиан / 912 км./ високоскоростен влак/ (закуска, обяд). Закуска. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света (побира 1млн. души). Построен е през 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затворен за обществено ползване и е принадлежал само на императора. Той става достъпен през 1911 г. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра му се издигат паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тянанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на Забранения град (ЮНЕСКО), известен като зимния императорски дворец Гугун – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406 – 1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. м. Забраненият град е обграден от крепостни стени високи 7.9 м., дебели 8.62 м в основата, а в горната част 6.66 м. и се състои от външен и вътрешен двор. В течение на 500 год. той е бил резиденция на 24-ма императори от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г. Обяд. Отправяме се с високоскоростен влак към Сиан - една от Четирите велики древни столици на Китай, столица по времето на 13 китайски династии. Нощувка в хотела.

6 ДЕН

Сиан (закуска, обяд). Закуска. Отправяме се към Теракотената армия, открита през 1974 година, погребана преди повече от 2000 години с цел да охранява мавзолея на Цин Шъхуан (първият император в китайската история), известна като едно от осемте Чудесата на света. Тя е била замислена като неговата собствена гробница, за която не е жалил нито финансови ресурси, нито потта на народа си. Цин е бил могъщ  владетел, но също така е известен с това, че е бил много жесток човек.  В желанието си да построи един съвършен бездушен свят от теракот, в който да обитава след смъртта си, Цин започва това велико строителство почти веднага след като получава трона. Построяването на гробницата се превръща в една от основните цели на цялата династия. Обяд. Ще посетим Пагодата на голямата дива гъска се намира в Сиан, Китай. Построена през 652 г. по времето на династията Танг и първоначално е била на пет етажа, където били съхранявани будистки статуи и реликви, събрани от монаха Сюен Дзан по време на пътешествията му. По разпореждане на императрица У през 704 г. били достроени още пет етажа, три от които били силно повредени през средновековните войни и се наложило да бъдат премахнати. Днес пагодата е седеметажна и се издига на височина от 64 м. Нощувка в хотела.

7 ДЕН

Сиан (закуска, обяд). Закуска. Днес за славата на Сиан напомня единствената оцеляла градска стена в цял Китай – известна като стената на Сиан. Историческите данни сочат, че стената е строена още по време на династията Мин, когато Сиан е бил столица на великата империя. Строена в периода 1374-1378 върху основата на стара стена, тя по нищо не се отличава от начина, по който се е появила и Великата китайска стена – използвана е същата технология на свързване на тухлите с хидратна вар и оризов клей. Цялата дължина на стената е почти 14 км. и по цялото й протежение през 120 м има построени 98 укрепления. Разстоянието между тях съвсем не е произволно – това е разстоянието, което може да измине стрела, изстреляна от лък. Днес градската стена на Сиан е реставрирана основно и отново служи на града – само че не за защита, а като туристическа атракция. Около нея е създаден парк, където хилядите туристи могат да се поразходят и да се насладят на прекрасната гледка към древната китайска столица. Разглеждане на Голямата джамия ( един от четирите главни ислямски храмове в Китай), намираща се в мюсюлманския квартал на Сиан, построена през 742г. и местната мюсюлманска улица. Нощувка в хотела.

8 ДЕН

Сиан – Чжанцзяцзе (закуска, обяд). Закуска. Трансфер до летището за полет от Сиан до Чжанцзяцзе. След пристигането трансфер до Националния горски парк Чжанцзяцзе, вдъхновил създателите на филма „Аватар“ на Джеймс Камерън. Това е удивително по красота място, и едновременно с това - естествен зоопарк, ботанически и геологически резерват. Мястото е забележително със своите кварцови скали, чиято височина достига 800 метра. Най- високите скали на Улинъюан достигат височина над 3000 метра над морското ниво и са формирани от ерозия. Те представляват живописно зрелище: огромни каменни стълбове над тропическата гора, изрязани остри върхове, водопади и гигантски системи от пещери. Вземаме кабинковия лифт до планината Тиянзи, за да се разходим по пътеките и да се възхитим на „извънземните” върхове, около които летяха със своите икрани аватарите от Пандора. Един от тези стълбове/ върхове е наречен "Колона на южното небе" и се издига на 3,54 фута във въздуха, дължината на 78 училищни автобуси. През 2010 г. името му е променено на "Аватар Алелуя планина" след като едноименният филм достигна най-високите печалби на всички времена. „ Аватар” използва фотографии на върха като вдъхновение за плаващите планини на Пандора. Това беше част от успешния опит да се привлекат повече туристи в Националния парк, използвайки фрази като "Пандора е далеч, но Чжанцзяцзе е близо" и "Открийте истинският свят на Пандора". Обяд. Нощувка в хотел.

9 ДЕН

Чжанцзяцзе (закуска, обяд). Закуска. Ще се разходим до "Златния воден поток", заобиколен от зашеметяващите скали, където при късмет можем да срещнем и някои видове маймуни. Ще посетим каньона Чжанцзяцзе и най-дългият стъклен мост в света Skywalk - дължина 430 метра и широчина 6 метра. Съставен е от 99 трислойни прозрачни стъклени панела, които съединяват каньона на височина 300 метра.  Обяд. След обиколката се връщаме в хотела. Нощувка.

10 ДЕН

Чжанцзяцзе - Шанхай ( закуска, обяд). След закуска посещение на планината Tянмън, буквално означава "небесна порта", а природата на тази област съвпада с името й. За да достигнем пещерата Tянмън (30-метрова, естествено оформена дупка в планината), ще трябва да се качим на най-дългия кабинков лифт в света, да се разходим по стъклена пешеходна пътека, окачена на 1430 метра и да се изкачите по планински път с 99 завоя. И това не е всичко: все още има "стълбище към небето" с 999 стъпала, преди да стигнем до пещерата. Обяд. Трансфер за полет до Шанхай. Нощувка в хотел.

11 ДЕН

Шанхай ( закуска, обяд). Закуска. Половин ден свободно време. Обяд. Посещение на градините Ю Юан, известни като Китайска класическа градина, построени през втората половина на 16-ти век, изпъстрени с много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи. Разходка из Старият Шанхай. По желание: Нощен круиз в река Хуангпу, срещу заплащане US$ 35. Нощувка в хотела.

12 ДЕН

Шанхай (закуска, обяд). След закуска ще посетим телевизионната кула "Ориенталска перла", добро място за панорамен изглед към града. Така също и градския музей на Шанхай, където ще чуем беседа за историята и развитието на града.  Ще се разходим по кея, покрай западния бряг, наречена Бунд, която предоставя величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на 20-и век. На източния бряг е районът Пудонг – представлявал оризище само допреди 30 години, сега той е делови и финансов център с нарастваща мощ и влияние, увенчан от серия небостъргачи, които образуват един от най-знаменитите градски силуети в света. Обяд.Нощувка с хотела.

13 ДЕН

Отпътуване от Шанхай за София ( закуска). Закуска. Трансфер до летището за отпътуване към София.

Дати и цени

08 Юни, 2018 - 21 Юни, 2018 - 3097.00 лв./човек

Цената включва

 • 11 нощувки със закуски;
 • 11 вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
 • Трансфер Пекин – Сиан с влак стрела;
 • Трансфер Сиан - Чжанцзяцзе с вътрешен полет;
 • Трансфер Чжанцзяцзе – Шанхай с вътрешен полет;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД Армеец;
 • Водач който ще придружава групата през цялото време.

Цената НЕ включва

 • Самолетен билет  София – Пекин/ Шанхай - София с летищни такси – 490 EUR към дата 19.12.2017;
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България;
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара);
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването;
 • Разходи от личен характер.

Забележки

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:

 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек;
 • Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.

Подобни оферти