Латвия, Литва и Естония*


цени от 2450.00 лв.

Резервирай сега

Дати:

07 Юни, 2020 - 15 Юни, 2020 - 2550.00 лв./човек

Дестинации: Русия

Транспорт: Самолет

 • Информация
 • Програма
 • Дати и цени
 • Забележки

Информация

Вилнюс Тракай - Каунас - Клайпеда - Рундал - Рига - Сигулда - Цесис - Талин

 

Програма по дни

1 ДЕН

07.06.2020    София – Вилнюс. Полет от София с Austrian Airlines в 07:05 през Виена. Кацане във Вилнюс в 12:40ч, посрещане и трансфер до хотел Comfort 3* https://comforthotel.lt/ru/ или подобен. Настаняване, свободно време и нощувка.

2 ДЕН

08.06.2020  Вилнюс - Тракай - Вилнюс. Закуска. Пешеходна разходка из Стария град -  най-големия архитектурен комплекс на Източна Европа, включен в списъка на ЮНЕСКО. Екскурзията започва от Катедралния площад, любимо място за среща на жителите на града, до паметника на Гедиминас. Ще видите уникалната готическа катедрала „Св. Ана и Бернардинци”, еврейския квартал, най-старата християнска църква в страната – православната  „Пятницка църква”, в която Петър I покръстил прадядото на  Пушкин. Ще пресечете площада пред Кметството и ще стигнете  до  „Портите на Зората” на крепостната стена, където се  съхранява чудотворната икона на Дева Мария. След обяд в национален литовски ресторант, екскурзия до древната столица на Литва - Тракай, разположена само на 30 км от Вилнюс. Основната атракция на града е известният замък Тракай, разположен на остров в средата на езерото Галве. Това е единственият островен замък в Източна Европа. Център на архитектурния ансамбъл на замъка е великолепен дворец. Сега в него има  музейна експозиция, която обхваща периода от древността до средата на 20 век. След връщане във Вилнюс посещение на най-красивата катедрала в града "Петър и Павел", която е в стил бароко и е украсена с 2000 статуи. Свободно време и нощувка.

3 ДЕН

09.06.2020   Вилнюс – Каунас – Клайпеда (около 300 км). Закуска. Продължаваме към средновековния град Каунас, който се намира в Централна Литва, втори по големина в страната. Разположен е на устието на река Нерис към  река Неман. Историците предполагат, че първото селище на това място е възникнало около 3 в., но исторически данни има едва от 13-ти век.  Каунас е не само град със стари традиции, но и голям бизнес център. В града има няколко университета и това е причината да има много млади хора. Туристическа пешеходна обиколка на Каунас, включваща замъка Каунас от 13 в, строен с цел да издържи обсадите на рицарите кръстоносци, Кметският площад с бароковата сграда на Кметството и запазените от 16-ти и 17-ти век къщи на богатите търговци, величествената ренесансова Катедрала от 17 в.,  къщата Перкунус  - една от най-оригиналните сгради в стил късна готика в Литва, ортодоксалната Църква “Александър Невски” и Църквата “Витаутас” – най-старата тухлена сграда в града, Църквата “Св.Георги”, строена по случай обявяване на независимостта на Литва. След  пешеходна  разходка  из стария град ще посетим музея на гениалния литовски художник Чурленис и единствения в света музей на Дяволите. Обяд в местен ресторант. Продължаваме към крайбрежния град Паланга, който е един от най-големите литовски курорти, който със свойте традиции, символично се нарича лятната столица на Литва, разположен на брега на Балтийско море. Паланга, това е морски въздух, наситен с аромата на бор. Големи чисти плажове, курорти и СПА центрове, очарователна природа, вкусна литовска храна. Плажовете на Паланга са удостоени със син флаг и са сред 20-те най-добри плажове на Европа. Най-впечатляващи са прочутите "пеещи" бели пясъци. Чист, фин бял пясък, нежен и мек, издаващ характерен звук под краката, поради което ги наричат "пеещи". Пушената риба и превъзходната литовска бира са едно от любимите ястия на туристите. Настаняване в хотел Best Baltic 4* http://bestbaltichotels.eu/ru/  или подобен. Нощувка. 

4 ДЕН

10.06.2020  Клайпеда - Рундалски дворец и парк – Рига (340 км). Закуска. Посещение на Дворецът на граф Феликс Тишкевич, днес „Музей на кехлибара“ – построен през 1897 година в стил нео-ренесанс. Посетителите на музея ще се запознаят не само с уникалните изделия от “слънчев камък” от 17-20 век  (Легендите разказват, че това са сълзите на морска царица Юрате), но и ще добият представа за добива и обработката на кехлибара. Отпътуване за Рига.  По пътя спирка за обяд и  посещение  на двореца Рундал - един от забележителните паметници на Барока и рококо в Латвия, шедьовър на известния италиянски архитект Растрели. Дворецът е построен за херцога на Курландия - Бирона, известен в руската история като  фаворит на Анна Йоановна. Тук можете да посетите Златната и Бялата зала, голямата картинна галерия и много други реликви от семейството на херцозите на Курландия. Пристигане в Рига. Настаняване в Mercure Riga Centre Hotel 4* http://mercureriga.lv/ru/ или подобен. Нощувка.

5 ДЕН

11.06.2020   Рига. След закуска пешеходна обиколка на Стария град на Рига. Това е една възможност да видите един от най-красивите градове в Европа, който е с хилядолетна история и с архитектурни паметници, признати от ЮНЕСКО за шедьовър на човешкото творчество. По време на обиколката ще посетите най-голямата в Прибалтика катедрала, средновековната крепост, архитектурния ансамбъл «Тримата братя», Шведската порта, Барутната кула и др. Посещение на концерт с музика за орган в прочутата Домска катедрала. По желание посещение на концерт с музика за орган в прочутата Домска катедрала. Свободно време. Нощувка. 

6 ДЕН

12.06.2020   Рига –  Цесис  – Тарту  (250 км). След закуска отпътуване към град Цесис, малък средновековен град, известен с летните си фестивали, разположен от двете страни на река Гауя. Със своя средновековен замък на Ордена на Меченосците  (включено посещение), павирани улички, зелени хълмове и красиво оформени градини, Цесис е едно от най-чаровните градчета в цяла Латвия. Свободно време за обяд. Отпътуване за Тарту,  който се намира в Източна Естония, вторият по големина град в страната, разположен на река Емайъги с най-голямото речно пристанище. Тарту често е определян като интелектуален и културен център, най-вече заради най-стария и уважаван университет в  Северна Европа, в него се е зародил естонският театър. Историята на Тарту започва от третото десетилетие на XI в. – основан е през 1030 г. от руския княз Ярослав Мъдри на мястото на старо естонско поселение. Новият град бил наречен Юриев. През 80-те години на XIII в. градът, тогава с името Дорпат, се присъединява към търговската лига на Ханзата. Това допринася за засиленото немско влияние в града. През XVIII в., под името Дерпф, той е присъединен към Руската империя. След войната за независимост на Естония, последвала Първата световна война, градът приема естонското си име Тарту. Пешеходната обиколка на студентския град с екскурзовод ще ви даде обща представа за града, ще видите средновековен паметник на архитектура - Старата лютеранска църква "Сейнт Джон", която наричат още Яановска църква, построена през 14 век, уникален образец на древна тухлена  готика в западна Европа. В църквата съхраняват повече от хиляда теракотени скулптури на 700 години. На покрива има панорамна площадка, откъдето се открива гледка към историческата част на града; сградата на университета, Площад "Барклей", Музеят на изкуството, сградата на кметството с часовника от XVIII в., фонтанът на влюбените. Настаняване и нощувка в хотел Tartu 3* https://intourist.ru/info/estonia/tartu/tartu/ или подобен. 

7 ДЕН

13.06.2020   Талин. След закуска отпътуване до Раквере. Посещение на замъка от 16 век, където ще участвате в екскурзията “Средновековно приключение”, която ще ви пренесе векове назад в историята. В двора на замъка се пресъздава типично всекидневния живот на средновековния град. Тук можете да пробвате стрелба с лък, да участвате в битка с копия, да изпробвате своите възможности в ковачеството и грънчарството,а накрая да обядвате в кръчмата (включен обяд в замъка), където се приготвят ястия по старинни рецепти. Попадаме в 16-ти век, стражата ви пита за парола и желаещите могат да облекат мантии на рицари от ордена; посещение на оръжейна кула, запознаваме се с историята на Ливонския орден и замъка Раквере; зала на науките, изложба на мечове, най-смелите могат да посетят стая за мъчения и затвора. И най накрая, можете да погледнете винарската изба, за да добиете представа как са се съхранявали алкохолните напитки  в Средновековието. Mродължаваме към естонската столица Талин. Настаняване и нощувка в хотел Go Shnelli Superior https://www.gohotels.ee/  или подобен. 

8 ДЕН

14.07.2020       Талин. Закуска. След закуска пешеходна обиколка в  средновековния Стар град на Талин, напомнящ на приказките на Андерсен.  Ще се запознаете с Горния и Долния град, ще видите най-голямата православна  църква на Естония – катедрала „Александър Невски". Ще направите разходка по необичайни улички, ще видите кметството и кулата „Дебелата  Маргарита”. Свободно време и нощувка.

9 ДЕН 

15.07.2020      Талин - СофияЗакуска. Свободно  време за самостоятелно разглеждане на града. Трансфeр до летището и отпътуване в 14:00 ч за София през Франкфурт. Кацане на летище София в 22:10 ч. Край на програмата.

Дати и цени

07 Юни, 2020 - 15 Юни, 2020 - 2550.00 лв. 2450.00 лв./човек (Промоцията е валидна до 30 Декември, 2019)

Цената включва

 • Самолетен билет София – Вилнюс - Талин – София с полет на Austrian Airlines и Lufthansa  с включен салонен/ръчен багаж 8 кг;
 • Летищни такси 250 лв към 30.10.19 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус при група от 16 туристa (при група по малка от 16 туриста – минибус);
 • 8 нощувки с включена закуски в стаи категория Стандарт на блок маса в 3*/4* централно разположени хотели по програмата;
 • 4 обяда;
 • Панорамни обиколки на Вилнюс, Рига, Талин, Тракай, Каунас, Паланга, Цесис, Тарту;
 • Посещение на Тракайски замък, Рундалски дворец, музей Чурленис, музей на дяволите, замъка “Ордена меченосцев” в Цесис;
 • Посещение на  „Музей на кехлибара“ в Паланга;
 • Посещение на замъка Раквере, екскурзията “Средновековно приключение”;
 • Входни такси за всички посещавани обекти;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач по време на пътуването;
 • Медицинска с застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.

Цената НЕ включва

 • Доплащане за единична стая - 400 лв;
 • Доплащане за чекиран основен багаж до 23 кг в две посоки – 98 лв;
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв на човек;      
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание;
 • Разходи за лични нужди.

Забележки

*** Отстъпка за дете до 12 г   - 150 лв от пакетна цена.

       Настаняване на дете до 12 г с двама възрастни на допълнително легло в двойна стая.

       Допълнително легло е разтегателен диван/ сгъваемо походно легло.

       Отстъпка за 3-ти възрастен  - 60 лв от пактена цена.

       Настаняване на 3-ти възрастен на допълнително легло в двойна стая.

       Допълнително легло е разтегателен диван/ сгъваемо походно легло.

       Важно! За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 

 • Копие от задграничен паспорт / лична карта, валидна минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит 600 лв на човек;
 • За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;
 • Доплащането 30-35 дни преди дата на тръгването.

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:

 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

- При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

- При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване  се удържа в размер на внесения депозит;

- При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;

- При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

ЗАБЕЛЕЖКА:

 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/15  туристи.  
 • (при група от 15-19 туриста се доплаща -  по 50 лв на човек)
 • В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • За посещение на Латвия, Литва и Естония не се изисква виза  и няма задължителни ваксини;
 • Възможно е през 2019 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването;
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор».

Подобни оферти