Магията на Индия: Екскурзия до Златния триъгълник, Тадж Махал, свещеното езеро Пушкар и Националният парк за тигри Рантамбор*


цени от 2894.00 лв.

Резервирай сега

Дати:

09 Септември, 2019 - 17 Септември, 2019 - 2894.00 лв./човек

Дестинации: Индия

Транспорт: Самолет

 • Информация
 • Програма
 • Дати и цени
 • Забележки

Информация

Индия е една необикновена страна, една страна, която крие много тайни, от която никога не знаеш какво да очакваш, която предлага незабравими преживявания, чудати гледки, множество атрактивни места и която те изправя пред един избор-да си тръгнеш или да останеш завинаги. Безспорно, страната е сред най-предпочитаните места за почивка, особено от тези, които обичат да експериментират, да опитат нещо ново и различно.

Програма по дни

1 ДЕН - 09.09.2019: София

Отпътуване от международното летище в София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 13:00 часа. По маршрут София – Доха – Делхи.

2 ДЕН - 10.09.2019: Пристигане в Делхи – градът сътворен от хаоса

Пристигане на международното летище в Делхи в 01:55 часа сутринта на 08.09.2019 г . След получаване на електронната виза, ще бъдем посрещнати от представител на партньорската индийска агенция на летището с цветни гирлянди и ще направим нашия трансфер до хотела по програмата.

След закуска се отправяме за нашия панорамен тур из индийската столица, за да се срещнем отблизо с : Джама Масжид - най-голямата джамия в Индия с две 40-метрови минарета. Намира се недалеч от Червената крепост. Построена е през периода 1644-1658 г. по нареждане на моголския император Шах Джахан, който също така е създателят на световно известния Тадж Махал. Радж Гхат–мемориал, издигнат в чест на “бащата на индийската нация” Махатма Ганди.

В Ню Делхи ще посетим: Вратата на Индия–впечатляваща 42-метрова арка, издигната в памет на повече от 90 000 индийски войници, загинали във войните, водени от Британската империя. Президентският дом „Ращрапати Бхаван“–понастоящем е най-голямата президентска резиденция в света. Строежът на сградата е бил плануван да продължи 4 години, но поради Първата световна война продължава 19 години.

Гробницата на Хумаюн–паметник на световното културно наследство от XVI в., намиращ се сред прекрасен парк. Това е гробницата на могулския император Хумаюн, построена през 1562 г. по поръчка на неговата съпруга и по план на персийски архитект. Тя е първата гробница-градина на Индийския субконтинент, както и първата постройка, която използва червен пясъчник в такъв мащаб. Освен това е и първата голяма постройка на могулите в града, като някои я определят за предшественик или прототип на Тадж Махал. Заедно с гробницата на Хумаюн, в комплекса се намират още редица други по-малки паметници. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 ДЕН - 11.09.2019: Делхи – Агра (200 км / около 4 часа)

След закуска ще посетим Акшардам – осмото чудо на света - храмът на изкуството, ценностите и вярата. Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те  доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За построяването били използвани 12 000 тона бял мрамор ( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов камък (символ на разцвета), донесен от Раджастан. Любопитно е, че за строежа на основната сграда на храма не е използвано никакво желязо. Големите плочи били носени за ръчна изработка в градове, които са на около 500-600 километра от Делхи. След като били издялкани по пределен начин те били връщани в Делхи и сглобявани като пъзел. Храмът е висок 40 метра, дълъг е 96м, а е широк 84м. Впечатляващи размери, който са вкарали Акшардам в Книгата на Гинес като най-големият Хинду храм на Земята.
Следобяд отпътуване от Делхи за Агра - голям индустриален център в щата Утар Прадеш с население от около 1 585 700 души. Историята на града е тясно свързана с династията на Могулите, управлявала Индия през XVI-XVIII век. Основателят на династията Бабур прави Агра своя столица през 1522. От този град управляват императорите Акбар, Джахангир, Шах Джахан, докато последният от Великите Могули, Аурангзеб, измества столицата в Делхи. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

Възможност за посещение  срещу допълнително заплащане  от 68 лева, на спектакъла шоу "Сагата на любовта - Калакрити", в който ще проследите «на живо» цялата вълнуваща история на Тадж Махал – любовта на Шах Джахан и неговата съпруга Мумтаз Махал. Музиката, танците, сценографията, актьорската игра доставят огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес. Центърът Калакрити разполага с 585 места и представленията продължават около 80 минути.

4 ДЕН -  12.09.2019: Агра – Абханери – Националният резерват за тигри Рантамбор (280 км / около 6 часа)

Закуска в хотела.

Днес ще посетим световноизвестния паметник на любовта Тадж Махал  - храм-мавзолей, който се намира на брега на река Ямуна. Той е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която почива по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга.

Тадж Махал е съоръжение върху платформа с пет купола, издигащи се на височина 74 метра и с 4 минарета в ъглите (те са леко наклонени навън от гробницата, за да не я повредят в случай на разрушение). Пред храма е изградена градина с фонтани и басейн. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Мраморът има интересна особеност – при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин той става розов, а в лунна нощ – сребрист.

Мавзолеят има многобройни символи, скрити в неговата архитектура и планиране. Така например на портата, през която посетителите влизат в парковия комплекс пред мавзолея, е изсечен цитат от Корана, който завършва с думите „влез в моя рай“. На местния език от онова време думите „рай“ и „градина“ са се изписвали по един и същ начин и затова може да се смята, че замисълът на Шах Джахан е да пресъздаде рая на земята и да положи тялото на своята възлюбена в него.

Крепостта Агра – Историята на Агра връща хората далеч назад, преди повече от 2500 години, а по времето на Могулите, тя става нещо повече от крепостен град – столица на цяла Индия. През 1522 основателят на династията Бабур прави Агра своя столица. На неговия син Хумаюн били предложени дарове от бижута и скъпоценни камъни от семейството на краля(раджа) на Гвалияр(град на 122км. от Агра), сред които и прочутия Koh-i-Noor. Разцветът на Агра започнал с изкачването на трона на сина на Хумаюн - Акбар Велики. По време на неговото управление била изградена основната част от Агра Форт. Строежът й започнал през 1156г. и продължил до 1605г.
Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти на Агра Форт символизирали могъществото на император Акбар. Шах Джахан, който построил Тадж Махал, построил и много от основните сгради вътре в пределите на крепостта. Тя била издигната по протежението на река Ямуна и се простирала на площ с дължина от 2,5 км. Включвала крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Стената имала два входа – Портата от Делхи и от Амар Сингх. Днес в крепостта може да се влезе само през втория вход. Една част от Агра Форт се използва и до днес от индийската армия и не е достъпна за публични посещения. Останалата е отворена за туристи и дава възможност на гостите на Агра да се потопят в живота на Могулите от 16 век.

Следобед, пътувайки по пътя за Рантамборе ще посетим селцето Абханери, където се намира един от най-дълбоките кладенци Чанд Баори, по който се слиза чрез стълбища. Кладенецът – резервоар за питейна вода се намира на 30 метра под земята ( почти колкото 13 етажна сграда). Кладенецът е бил построен пред храма на местната богиня на удоволствия и щастие Харшат Мата, и е смятан за свещено място. Преди да се влезе в храма, е трябвало да се слезе в кладенеца, за да се измият краката и ръцете. Историците и до ден днешен не могат да стигат до точен извод кога е построено съоръжението. Смята се, че това е станало може би между IX и XI век. Пристигане в Рантамбор. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН - 13.09.2019: Рантамбор – Пушкар (325км / около 7 часа)

Рано сутринта ще направим сафари в Рантамбор - един от най-големите национални паркове в Северна Индия. Паркът е разположен на ръба на високо плато, заобиколено от двете страни от реки, а на територията му има няколко езера. Името му произлиза от историческата крепост Рантамбор, разположена в парка. Основан е през 1955 г., а през 1973 г. е обявен за един от резерватите по „Проект Тигър”, целящ опазването на тези великолепни животни. Тигрите в парка лесно могат да бъдат видени дори и през деня. Освен тигри тук живеят леопарди, антилопа нилгау, азиатско диво куче, индийски елен, глигани, хиени, ленивци, както и многобройни птици и влечуги. В парка се намира и едно от най-големите бананови дървета в Индия.

След късна закуска в хотела потегляме към Пушкар – свещеният град на бог Брахма. ( В Пушкар  е забранен алкохола, цигарите и храната, която се сервира е вегетарианска)

Настаняване в хотела, след което се отправяме на сафари  с камили през дюните на пустинята. Ще посрещнем залеза на пустинното слънце. Връщаме се в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6 - 14.09.2019: Пушкар - Джайпур (145км / около 3 часа)

Пушкар е един от най-древните индийски градове и е един от петте свещени места за вярващите индуси., разположен в щата Раджастан. Единственият град, в който е издигнат храм на Бог Брахма. Според легендите самият Бог Брахма е създател на старинното селище. Според друга легенда езерото е образувано от сълзите на Бог Шива, които той изплакал след смъртта на съпругата му Сати. Водите на езерото Пушкар се считат за свещени и много вярващи се потапят в тях с религиозна цел. В него е разпръснат праха на Махатма Ганди.

След закуската в хотела ще посетим храмът на Бог Брахма – богът на сътворението на Вселената, на целия човешки род и древните философски трактата – Ведите, свещеното езеро Пушкар, както и ще направим разходка из пъстроцветния пазар, където може да си закупите майсторски изработени изделия от камилска кожа, шалове  и дрехи от коприна, натурални масла от жасмин, роза, сандал.

Следобяд отпътуваме за Джайпур – основан през 1727 година и веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат – Раджастан. Наричан „розовия град“,  заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му. Според една легенда, през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено да се нарисуват всички сгради в розов цвят и по този начин да се покаже дружелюбността и гостоприемството на местното население. При пристигане настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 7 - 15.09.2019: Джайпур

Рано сутринта, след закуска в хотела. ще посетим Амбер Форт - намиращ се на 11км от града. Основите на удивителната крепост са положени през 1592 г., но в сегашния си вид тя датира от началото на 18 век. В комплекса може да се види хармонията между хиндуисткия и мюсюлманския стил в архитектурата. В крепостта се намират храма на Кали, Залата на победата, Диван-и-Ам – залата на публичните изслушвания, Дворецът на огледалата Шиш Махал и залата на славата на Джаг Мандир. Един от основните акценти в Амбър Форт са сложните дърворезби по стените и таваните. Яздене на слон, докато се изкачваме по хълма към крепостта. Връщането се осъществява с джипове. Обяд в местен ресторант или хотел.

Следобед ще посетим:
Градският дворец – основната атракция на града, архитектурно чудо, което съчетава уникална конструкция с мраморни резби и елегантни стаи, озеленени градини, напомнящи на английските паркове, дворове с необичаен розов камък … В обширните зали на двореца са се провеждали военни паради и приеми, сега в него се помещава музей. Обсерваторията Джантар Мантар – е колекция от архитектурно астрономически инструменти, построен от махараджа Джай Сингх II в Джайпур, Индия между 1727 и 1734 г. Името произлиза от „янтра“ („инструмент“), и „мантра“ („формула“, или в този контекст „изчисления“). Затова Джантар Мантар буквално означава „инструмент, с който може да се правят изчисления“. В местните раджастански диалекти често „Я“ се произнася като „Джа“. Така например „янтра“ (пътуване) е изразен „Джатра“.

Фото-спирка в Jal Mahal & Hawa Mahal ( Дворецът на ветровете) – построен за улесняване на жените на кралското семейство – за да могат да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Изграден изцяло то червени и розови пясъчникови скали, Дворецът на ветровете Хава Махал е най-впечатляващ, ако се види рано сутрин при изгрев слънце, когато лъчите подчертават специфичната красота на фасадата. Конструкцията на женския палат предстъвлява пететажна пирамидовидна форма, която достига в най-високата си част до 15 метра. Нощувка и вечеря в хотела по програмата в Джайпур.

ДЕН 8 - 16.09.2019: Джайпур – Делхи ( 265 км./ около 5 часа)

Закуска в хотела, след което отпътуваме за Делхи. Настаняване в хотела при пристигане.

Ще посетим: Комплексът Кутуб–включва постройки от XIII в., които са вписани в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Най-известната тук сграда е минарето Кутуб Минар, което е високо 72.5 м. По-време на своето построяване то е най-високата сграда в света. В наши дни минарето е много добре запазено, могат да се видят деликатно издяланите по неговите стени фигури. В комплекса се намират още руини на джамии, стълбове, гробница и други сгради.

Храмът на Лотоса  - Бахайски молитвен дом, дело на архитекта Фариборс, чието вдъхновение е бил най-древния индийски символ – лотоса – символ на чистота и красотата, олицетворяващ божественото начало.  Построяването на уникалната сграда отнема на архитекта почти 10г. и в изграждането са участвали над 800 работници, инженери и техници, от ръцете на които е реализирана една от най-сложните сгради в целия свят. Завършен през 1986г. Сградата представлява огромен лотосов цвят, който се състои от общо 27 свободно стоящи мраморни „венчелистчета“, подредени и групирани гроздовидно по 3 листа за да се оформят деветте страни на храма. Девет страни, девет са и вратите водещи към централната зала с капацитет 2500 човека. Огромния, с височина над 40 метра мраморен лотос e обграден от девет басейна и изглежда така, сякаш плува свободно в своите 2500кв. метра земя в покрайнините на индийската столица. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 9 - 17.09.2019: Делхи

Трансфер до летището от хотела в 06:00 ч. сутринта. Полет до Дохa в 10:00 часа. Кацане в Доха в 11:30 ч. Излитане за София в 15:50ч. Пристигане в София в 21:00ч.

Край на тура!

Дати и цени

09 Септември, 2019 - 17 Септември, 2019 - 2894.00 лв./човек

Цената включва

• Самолетен билет за международния полет София – Доха - Делхи – Доха – София на Qatar Airways, с включени летищни такси и чекиран багаж 30 кг.

Полетно разписание:

 1. 09.09.2019: София – Доха: 13:00 – 17:50
 2. Доха _ Делхи: 19:45 – 01:55, 10.09.2019
 3. 17.09.2019: Делхи – Доха: 10:00 – 11:30
 4. Доха – София: 15:50 – 21:00

***

1  QR 228 G 09SEP 1 SOFDOH HK15      2  1300 1750                   

2  QR 578 G 09SEP 1 DOHDEL HK15      1945 0155+1               

3  QR 571 G 17SEP 2 DELDOH HK15       3  1000 1130                    

4  QR 225 G 17SEP 2 DOHSOF HK15       1550 2100   

• Виза. (Документи необходими за подаване на виза: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, лични данни за онлайн формуляра за виза.)
• Медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на ЗАД „Армеец“ и покрива “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”. Лимитът на отговорност за „Спешна дентална помощ“ е 350 EUR/USD независимо от избраната застрахователна сума.
• Посрещане на летището от представител на партниращата агенция с традиционните цветни гирлянди.
• 8 нощувки – настаняване на човек в двойна стая в хотелите, споменати по-горе на база закуска и вечеря.
• Всички трансфери, екскурзии и разглеждане на забележителности по маршрута се осигуряват чрез климатизирано превозно средство.
• Мини бус с възможност за зареждане на мобилни устройства от паркинга до Тадж Махал в Агра
• Пътни такси, такса за паркиране, такси за гориво, междудържавни данъци.
• Входна такса за посещение на паметниците, както е посочено в маршрута (само едно посещение)
• Водач на български език
• Местен екскурзовод с английски език  за разглеждане на забележителности / екскурзии по маршрута в Делхи, Агра,  Абханери, Рантамбор, Пушкар, Джайпур.
• Сафари в Национални парк Рантамбор
• Езда на камили през пясъчните дюни на Пушкар
• Езда на слон в Амбер Форт, Джайпур (в зависимост от наличността, ще бъдат предоставени слонове или джипове, за да се изкачи форта)
• Обиколка с рикша на пъстроцветния пазар в Джайпур
• Всички държавни такси, пътни такси, гориво, паркинги.
• 24 часов сервиз от партниращата индийска агенция

Цената НЕ включва

• Всяка допълнителна храна, която не е посочена в програма. (Обяди – ориентировъчна цена около 4 -5 $ на човек.)
• Напитки по време на храненията.
• Всички разходи от лично естество: пране, телефонни обаждания.
• Всяка такса за камера по време на разглеждане на забележителности.
• Всички услуги, които не са включени в офертата, са допълнителни.
• Застраховка „Отмяна на пътуване” – доплащането от 1,5% до 2,5% е в зависимост от цената на закупения пакет и срока за анулация.
• Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 25 лв.
• Бакшиши шофьора и водача – 5$ на ден.

Забележки

ПРОМОЦИЯ: до 30 юни при записали се двама възрастни, отстъпка 400 лв.

Информация за пътуването по чл. 82 от Закона за туризма : 

Необходими документи за пътуване:

 •  Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. За лица под 18 год., пътуващи без родители се изисква нотариално заверена декларация от родителите. При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващият, по време на пътуването родител.
 •  Виза. (Документи необходими за подаване на виза: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, лични данни за онлайн формуляра за виза.)
 • Офертата важи при минимум 15 човека. 
 • При не събиране на минималния брой записани туристи, туристът се уведомява най- късно до 20 дни преди началото на пътуване.
 •  Пътуването като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност.  
 • Допълнителните екскурзии се провеждат на английски език, с превод на български от водача по време на пътуването.
 • Настаняването в хотелите е след 14:00 часа, местно време
 • Всякакви местни, комунални или общински такси, въведени от местното законодателство, се заплащат при пристигане на рецепция в хотела. Размерът на таксите e възможно да се промени.   
 • Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия
 • Туристите могат да прекратят договора за Туристически пакет, по всяко време, срещу съответната такса за прекратяване.   

 

Подобни оферти