Сицилия - Италианска идилия


цени от 1100.00 лв.

Резервирай сега

Дати:

22 Септември, 2019 - 29 Септември, 2019 - 1140.00 лв./човек

06 Октомври, 2019 - 13 Октомври, 2019 - 1100.00 лв./човек

Дестинации: Италия

Транспорт: Самолет

 • Информация
 • Програма
 • Дати и цени
 • Забележки

Информация

Сицилия е един от стълбовете на средиземноморската култура, безкрайното място за среща между Изтока и Запада, Африка и Европа. Този прекрасен остров е едно от най-привлекателните места в Европа, което предлага за всеки по нещо – прекрасни плажове, страхотна храна, архитектурни съкровища, пушещи вулкани, артистичен дух, красиви рибарски селца. Казват, Сицилия не е просто дестинация, Сицилия е състояние.

Програма по дни

1 ДЕН

Отпътуване от летище София. Полет с авиокомпания Wizz Air. Пристигане в Катания. Трансфер от летище до хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия до Етна и Таормина с местен екскурзовод – 44 евро (86 лв.) на човек.

Разположен на 53 км. Северно от Катания, 53 км. Южно от Месина и на 250 км. Източно от Палермо, Таормина е може би най-известният курорт на Сицилия, а неговата най-голяма атракция – планината Етна. Градът датира от 4-ти век преди Христа, като е „прегърнал“ края на скала с изглед към Йонийско море. Издигайки се на фона на града е планината Етна – активен вулкан. Отличаващ се с мек климат, най-красивият град на Сицилия няма друг начин да съществува, освен да приема хиляди и хиляди туристи, които го заливат ежедневно, за да се насладят на местната кухня, да се забавляват, да пазаруват или просто да посетят близките плажове. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН

Закуска. Свободно време за плаж или Таормина. Възможност за екскурзия до Палермо и Монреале с местен екскурзовод – 55 евро (107 лв.) на човек. Палермо е познат с богатата си история, култура, архитектура и гастрономия. Интересни архитектурни обекти са катедралата на Палермо (характерно при нея е сливането на много стилове, която е резултат от дългата история на допълнения, промени и възстановявания), нормандския дворец (Palazzo dei Normanni – един от най – красивите италиански дворци, който е изключителен пример за нормандската архитектура.

Монреале (Monreale) е град в Италия, на осторв Сицилия. Той почти е погълнат от предградията на Палермо. В Монреале се намира една от най-красивите катедрали в Европа. Строежът и е започнат през 1172 г. по заповед на крал Вилхелм ІІ, а проектът и украсата са почерпени от френски, арабски и византийски образци. Голям интерес представлява бронзовата врата на главният вход, където има изобразени 42 библейски сцени. Отвътре катедралата на Монреале е изцяло облепена с мозайка – общо около 5950 кв.м., която е завършена през 1182 г. от византийски и сицилиански майстори. Към този шедьовър трябва да се прибави и галерията към манастира. Четириъгълните сводове се крепят от около 228 еднакви колони в арабски стил – със сложна резба и инкрустация с цветен мрамор. От градината към манастира се открива прекрасна гледка към Палермо. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Свободно време за плаж или Таормина. Възможност за екскурзия до Агридженто и Скала дей Турки с местен екскурзовод – 49 евро (97 лв.) на човек. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Агридженто днес се развива като модерен град само на няколко километра от Долината на храмовете, която е прибавена към списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Храмовете край града са посветени на гръцки и римски богове и носят техните имена.

Скала дей Турки е скален феномен на южния бряг на остров Сицилия, в близост до град Ардженто. Снежно-бялата варовикова скала, изваяна от времето във формата на стълбище е един от най-разпознаваемите и посещавани обекти в Южна Сицилия. Според легендата, турските пирати намирали тук убежище от връхлиталите ги бури, откъдето идва и наименованието – Турските стъпала.

5 ДЕН

Закуска. Свободно време за плаж или Таормина. Възможност за екскурзия до Савока и Форца Д‘Агро с местен екскурзовод – 28 евро (56 лв.) на човек. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Савока е село и община в Месина в италианския регион Сицилия, разположен на около 170 км, източно от Палермо и на около 30 км югозападно от Месина. Позиционирано близо до източния край на Сицилия, Савока е доста близо до популярната туристическа дестинация на Таормина. Макар и не толкова атрактивно като своя съсед, Савока е много примамливо място по различни начини. Той има определено вечен, дълбоко сицилиански чар и не случайно Франсис Форд Копола го избира за снимките на Кръстникът ІІ. Бар Вители, който също е сниман във филма, е реален и все още работи.

Форца Д'Агро е малко планинско село само на 20 минути северно от Таормина. Тук са снимани голям брой сцени от световноизвестният филм „Кръстникът“. Ресторант „Ил Падрино“ е едно от култовите места от филма, има още десетки места, на които можете да се върнете години назад във времето и да бъдете за кратко част от най-голямата криминална филмова поредица. Това е много уютно село, за да прекарате половин ден и за обяд. Много тесни улички и невероятна гледка.

6 ДЕН

Закуска. Свободно време за плаж или Таормина. Възможност за екскурзия до Сиракуза и Ното с местен екскурзовод – 50 евро (98 лв.) на човек. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Сиракуза (Siracusa) e исторически град на остров Сицилия, столица на италианската провинция Сиракуза. Сиракуза се намира в югоизточния ъгъл на остров Сицилия, в непосредствена близост до Сиракузския залив до Йонийско море. Градът се отличава с богатата си гръцка история, култура, амфитеатри, архитектура. Освен това Сиракуза е известен и като родното място на висшия математик и инженер Архимед.

Ното е малък град, намиращ се в югоизточната част на Сицилия, в провинция Сиракуза. Населението му е 24 077 души. Градът е известен със своята барокова архитектура, заради която от 2002 г. е част от списъка на ЮНЕСКО. Често описван като задължителна дестинация в тази част на Сицилия. Ното е атрактивен малък град с историческа част, състояща се от старинни барокови дворци, църкви и къщи.

7 ДЕН

Закуска. Свободно време за плаж или Таормина. Възможност за екскурзия до Модика и Шикли с местен екскурзовод – 44 евро (86 лв.) на човек. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Типичен сицилиански град – малки тесни улички, като лабиринт, водят към тайни тунелчета, задни входове, за които дори и не предполагате и накрая пак излизате на същото място. Наричат Модика град на стълбите. Освен обърканите улички, тук непрекъснато се изкачвате нагоре или слизате надолу. Всяка сграда е сякаш стъпила на покрива на предишната. Единствено в Модика се прави уникален шоколад. Може да се каже, че почти всяко семейство си забърква сладкото изкушение в къщи и го продава в малкото си магазинче. Казвате си – колко пък да е уникален този шоколад. Той е известен из цяла Италия и не само, но самите търговци споделят, че са много малки, за да си позволят да го правят за износ.

Шикли е един от сицилианските барокови градове, включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, но често остава извън маршрутите на туристите за сметка на по-популярните си съседи Модика, Ното и Рагуза. Централната улица „Франческо Мормина Пена“ се рекламира като най-красивата барокова улица в света. Дори и да не сте посетили всички барокови улици на планетата, няма как да не забележите изисканата атмосфера, която ви пренася 300-400 години назад. Дворци, църкви, жилищни сгради, възрастни сицилианци, които продават зеленчуци или каквото друго са произвели – Шикли ще ви омагьоса.

8 ДЕН

Закуска. Трансфер от хотела до летище. Отпътуване за София.

Дати и цени

22 Септември, 2019 - 29 Септември, 2019 - 1140.00 лв./човек

06 Октомври, 2019 - 13 Октомври, 2019 - 1100.00 лв./човек

Цената включва

 • Закуски и вечери в хотел Antares **** (Таормина)
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Самолетни билети София – Катания – София
 • Чекиран багаж до 10 кг. с максимални размери 55 на 40 на 23 см.
 • Местен екскурзовод с преводач на български език
 • Коктейл на посрещане в хотела
 • Напитки по време на храненията - 1/4 вино или една безалкохолна наптика, 1/2 минерална вода
 • Водач от агенцията

Цената НЕ включва

 • Градски такси – 0,80 евро на ден (безплатно за деца до 12 ненавършени години)
 • Допълнителни екскурзии по програмата
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за единична стая – 250 лева
 • Добавяне на допълнителен багаж
 • Входни такси по обекти
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" - 7.90лв за лица до 65 ненавършени години (15.80лв за лица от 65 до 75 ненавършени години, 23.70лв за лица над 75г);
 • Промоционален комплект - всички допълнителни екскурзии по програмата - 480,00 лв. на човек
 • Промоционален комплект от 3 екскурзии до Етна и Таормина, Палермо и Монреале, Сиракуза и Ното - 260.00 лв. на човек

Забележки

ДОПЛАЩАНЕ:

 • Единична стая - 250 лв.
 • Промоционален комплект - всички допълнителни екскурзии по програмата - 480,00 лв. на човек
 • Промоционален комплект от 3 екскурзии до Етна и Таормина, Палермо и Монреале, Сиракуза и Ното - 260.00 лв. на човек

ОТСТЪПКИ:

 • Деца до 12 ненавършени години на допълнително легло в стая с двама възрастни – 50 % отстъпка.
 • Деца от 12 до 16 ненавършени години на допълително легло в стая с двама възрастни - 25 % отстпъка

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните екскурзии заплатени по време на пътуването са с цени 20 % по-високи от първоначално обявените;
 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години, непридружавано от единия или от двамата си родители, е необходимо нотариално заверено пълномощно /копие и оригинал/ и задграничен паспорт;
 • Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
 • Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат преди датата на отпътуване;
 • Представителите на агенцията по време на пътуване не са професионални екскурзоводи за чужбина и нямат право да изнасят беседи пред туристическите обекти.За целта всеки може да си наеме местен лицензиран екскурзовод срещу заплащане. Водачите от агенцията само обезпечават туристическото пътуване и дават обща информация за посещаваните обекти;
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и цената на входните такси на туристическите обекти;
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата - 25 човека;
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
 • При сключване на договор се заплаща депозит 30 % за автобусни и 50 % за самолетните програми. Доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване, ако офертата не е промоционална. Плащането може да се осъществи:в брой, по банка или с кредитна и дебитна карта;
 • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми;
 • По тази дестинация няма специални медицински и здравни изисквания;
 • “България Травъл” има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” към
 • ЗАД „Групама Застраховане“ ЕАД със застрахователна полица номер № 7500170000736 с адрес на управление гр. София, бул. „ Цариградско шосе”№ 47А;
 • “България травъл” предлага застраховка “Медицинска помощ при пътуване в чужбина” с начално покритие 2000 евро към ЗК “Уника с адрес гр. София, ул. Юнак 2”. За по високо покритие се доплаща съответната сума. Застраховката е задължителна, като може да се застраховате в агенцията или да изпартите валидна застрахователна полица, сключена с желана от Вас застрахователна компания, до 7 дни преди пътуването;
 • Агенцията предлага и възможност за склюване на застраховка “Отмяна на пътуване”
 • Агенцията предлага трансфери от различни градове до София и обратно при предварителна заявка от страна на клиента и потвърждение от страна на агенцията.

Подобни оферти