Автобусни екскурзии

 


ВЕНЕЦИАНСКА ПАНОРАМА

ЕКСКУРЗИЯ БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

 

С тази екскурзия ще посетите: Венеция – Триест – Плитвички езера – Опатия


ВЕНЕЦИЯ

ВЕНЕЦИЯ е един уникален град, разположен в Италия и безспорно най-романтичният в света. Основан преди 1500 години на 117 различни острови, Венеция е свързана със серия от над 150 канали, 400 мостове и множество древни улици. Венеция несъмнено е един от най-красивите и популярни градове в целия свят, който се радва на голямо туристическо посещение през цялата година.

Има много прочути атракции и места, които можете да разгледате, защото във Венеция има по нещо за всеки. Най-важната забележителност, която не трябва да се пропуска е базиликата „Сан Марко” с площада „Сан Марко”, църква, която е една от най-прочутите гледки и символ на Венеция, разположена в сърцето на града. За любителите на културата и изкуството тук се намират множество музеи и галерии, които включват някои от най-известните колекции на Белини, Пикасо, Тициан, а за тези които искат да се насладят на хубавата италианска кухня, Венеция предлага отлични ресторанти с вкусни италиански специалитети както и широк избор от интернационалната кухня.

Известен като „най-красивата улица на цяла Венеция” и минаващ през целия град е Големия канал. Пътуването по каналите е най-добрия начин да се разгледа града. Естествено такава възможност предлагат добре извистните на всички гондоли. Това е нещо, което трябва до направите, а преживяването е незабравимо. В случай, че имате повече време, с корабче можете да се разходите и до островите на Венецианската лагуна: о-в Бурано – известен с древното производство на фини бродерии и о-в Мурано – прочут с изработката на прекрасното венецианско стъкло.

 

1 ДЕН
Отпътуване от София в 06.30 ч. от площад Руски паметник, (Тръгване от Централна Гара/автогара в 6:15ч. - по предварителна заявка от клиента), по маршрут София - Белград – Загреб. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Пула.До Първата световна война е била главното пристанище на Австро-унгарската военноморска флота. Тук се срещат множество останки от римска епоха – Амфитеатър, Триумфална арка, Храмът на император Август, Форумът..Туристическа програма.Отпътуване за Триест(Италия).Туристическа програма в Триест.Най-древната част на града е хълмът Сан Джусто с едноименния замък и базиликата Форензе, изградени на мястото на неголяма венецианска крепост от ХV в., интерес представлява и романтичният замък Мирамар от средата на 19 в.. В града е интересно да разгледате площада на единството на Италия, Римския амфитеатър, Големия канал и площадът на Свети Антоний..Нощувка в района на Венеция

3 ДЕН
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод във Венеция: площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време.Нощувка в Опатия.

4 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Национален парк Плитвички езера.Този ден имате възможността да се насладите на красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко на различно ниво, съединени чрез серия от каскадни водопади, най-високият от които е 76 метра. Заобиколен от гъсти гори, Националният парк на Плитвице е природен феномен.Отпътуване за България.Пристигане в София на площад "Руски Паметник" след полунощ.

ДАТИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Дата Цена
01.03.2017 г. 329 лв.
29.04.2017 г. 359 лв.
04.05.2017 г. 359 лв.
24.05.2017 г. 359 лв.
21.06.2017 г. 389 лв.
20.09.2017 г. 359 лв.
18.10.2017 г. 339 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Tранспорт с лицензиран туристически автобус;

1 нощувки със закуски в хотел *** в Загреб;

1 нощувки със закуски в хотел *** в района на Венеция;

1 нощувки със закуски в хотел *** в района на Опатия;

Посещение на Национален парк Плитвички езера(входната такса се заплаща отделно);

Туристиеска програма във Венеция с местен екскурзовод;

Пешеходна разходка в Триест и Пула;

Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Градски транспорт с корабче във Венеция- 6 евро на посока(заплаща се задължително)


Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро – 5.90 лв. / за лица над 65 г. – 11.80 лв; за лица над 75 г. – 17.70 лв./;


Входни такски за посещаваните обекти

ОТСТЪПКИ
Дете настанено с двамата родители- 15%


ДОПЛАЩАНЕ:
Единична стая 115 лв.

Забележки::

  • Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса или по банков път - до 7 дни преди датата на отпътуване.
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офис на България Травъл, клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка до 7 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

 

България Травъл - гр. София, ул."Пиротска" № 45, ет. 1 02/989 89 69 - office@bulgariatravelbg.com
Bulgaria Travel LTD, 45 Pirotska str., level 1, Sofia - 0899 53 99 66 bulgariatravel; Facebook "Bulgaria Travel"