Мавриций


Галерия

Повече за Мавриций

Мавриций е остров, паднал от рая, с божествени плажове и лазурносини води. Често хората посещават остров Мавриций за почивка в затворени комплекси. Тук обаче има и много повече от плажове и коктейли.

Напуснете шезлонга за малко и вижте кои са забележителностите в Мавриций, които си струва да посетите:

Парк Франсоа Легуа

Посетете крайния остров Родригес и намиращия се на него парк Франсоа Легуа (Parc Francois Leguat). Тук на свобода живеят повече от 2000 костенурки, както и десетки други местни видове животни и растения. В парка има и малък музей, разказващ историята на острова, както и няколко пещери.

Централният пазар в Порт Луи

Централният пазар в град Порт Луи е прочуто място за търговия и живот още от викториански времена. Тук ще откриете всичко – от сувенири до пресни плодове и зеленчуци, пъстър живот, шум и интересни хора. Добра идея е да се пазарите.

Водопадите Тамарин

Водопадите Тамарин си заслужават да бъдат посетени – намират се на централното плато, близо до селцето Енриета. Смятани са за труднодостъпна дестинация, но си наемете гид и се пригответе за малко изкaчване – гледката си заслужава!

Ле Морн Брабан

Още един начин да поддържате форма – направете преход през скалистия полуостров Ле Морн Брабан в най-югозападната част на острова. Час и половина преход и ще бъдете възнаградени със спираща дъха гледка.

Любопитния кът в Шамарел

Любопитният кът (Curious Corner of Chamarel) в град Шамарел е неочаквана атракция на Мавриций, която предлага разходка сред оптически илюзии, трикове и други заигравки за мозъка, като например обърната с главата надолу стая.

Актуални оферти за Мавриций


Няма намерени оферти.