Мианмар


Галерия

Повече за Мианмар

Красива и богата на култура страна, която десетилетия наред е била под строг политически режим. Преди да добие бирманското си име Мианмар, азиатското непознато съкровище носи наименованието Бирма. До 1948 година Мианмар е колония на Великобритания, а едва от началото на 90-те години на миналия век се правят плахи стъпки към демокрация и отваряне на страната като туристическа дестинация.

Независимо че от гледна точка на инфраструктура на бишвата Бирма й предстои да се благоустроява, тези обстоятелства не отклоняват вниманието на всеки посетител от блестящите златни ступи, енигматичните храмове, богатите оризища и живописните планински пътеки.

Макар в момента да има достъпни и редовни полети от Банкок до Манделей, по-голямата част от туристическият поток, поел към Югоизточна Азия, започва посещението си от Янгон. Бившата столица на Мианмар представя страната по един изключително емоционален начин със сградите си от колониалната ера, едни от най-добрите ресторанти и мястото, което не може да бъде пропуснато: пагодата Шведагон – най-святото в страната за будистите.

Мианмар има с какво да впечатли и изненада в четирите посоки на света. Една непозната култура, до скоро недостъпна, би била интересна за всеки. На запад – в Баган, се крият множество храмове и богата история.

Изтокът е за Калай – отправна точка за големи разходки и походи. От там започват пътуванията до езерото Инле, известно със своите селца и рибари, които буквално гребат рибата.

Ако климатът позволява, плаването по реката Иравади, около Катта и Бамо, дава възможност на всеки да се докосне до местните жители, техния начин на живот, бит и култура.

На югоизток от Янгон са Майламиане и Хпа-ан – удивителни места за разходка. Местностите изобилстват от чудати пещери, пълни с будистко изкуство и история. Планината предизвиква възхита и голяма част от посетителите избират да пренощуват в манастир под самия връх на планината.

Една от най-посещаваните точки из екзотиката на Мианмар е Златната скала в Киайктио. Атракция за туристите и свято място за местните, скалата удивлява с размерите си.

На север към Манделей – център на „Горна Бирма“, могат да се видят останките на няколко други бивши столици.

Макар по-голямата част от обширната територия на бившата Бирма да е планинска, Мианмар привлича и с повече от 1500 км плажна ивица на самия Индийски океан. Най-известният и посещаван плаж е Нгапали.

Актуални оферти за Мианмар


Няма намерени оферти.