Танзания


Галерия

Повече за Танзания

Обединена република Танзания е разположена в Източна Африка, между Индийския океан на изток, Кения и Уганда на север, Руанда, Берунди и Демократична република Конго на запад, както и Замбия, Малави и Мозамбик на юг.

Страната е съставена от бившите страни и британски колонии Танганайка и Занзибар, които се обединяват през 1964 г. Столицата на страната е Дадома, а най-голям икономически и търговски център е град Дар ес Салаам.

Танзания има няколко резервата за запазване на африканските животни, сред които най-известен е Серенгети, където живеят на свобода много антилопи, зебри, биволи, жирафи и лъвове, хиени и много други. Национален парк Серенгети е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Следващи спирки в една туристическа обиколка задължително трябва да са райската долина Нгоронгоро и езерото Маниара. Самото езеро и местността около него е изключително удобна туристическа атракция. Според писателя Ърнест Хемингуей това е най-хубавото езеро в цяла Африка, заради разнообразния набор от пленителни пейзажи и диви животни.

Не бива да се подминава и клисурата Olduvai Gorge, в която са открити много от най-древните останки и артефакти, свързани с човешката праистория. В тази така наречената люлка на човешкия вид през 1959г. антрополозите Луис и Мери Ликей открили останки на 2 милиона години, които свързват човека с маймуната.

Актуални оферти за Танзания


Няма намерени оферти.