Кения


Галерия

Повече за Кения

Северна Кения е едно от най-красивите диви места на света. Тази покрита с прах земя е богата на история, културни забележителности и изолирани кътчета земя, които са прекрасна възможност за приключенски настроените туристи.

Предлагаме ви 9 причини, поради които си заслужава да отидете в Кения.

1. Тъй като това е място, което малцина са посетили

 Да посетят известни места по света не е кой знае колко интересно за хора, които имат зад гърба си дълъг опит с пътуванията зад граница. Северна Кения предлага изключителни възможности за сафари. Пътищата са неутъпкани и можете да пътувате на дълги разстояния, достигайки до уникални природни забележителности и културни атракции.

2. Можете да видите красота, която е неземна

Езерото Туркана представлява най-голямото алкално езеро на земята. Струва си да го видите с очите си.

3. За пешеходни преходи, които ще спрат дъха ви - буквално

Планинарите с опит ще се впечатлят от условията в Северна Кения. Предизвикателни са 2285-те метра на планината Кулал, която се намира непосредствено до езерото Туркана.

4. Дивите животни тук са в изобилие

Дивата природа тук е нещо, което никога не сте виждали на друго място. На гърба на кон можете да отидете на сафари в Лаикипиа, с колело пък да обходите Борана. Можете да наблюдавате живота на зебрите или пък да съзрете популации крокодили.

5. Отидете в Северна Кения, за да срещнете най-отдалечените племена

Културното наследство на Кения е едно от най-интригуващите. Тук можете да видите племена, които изобщо не се вълнуват от новите технологии. Например харата Ел Моло - един от най-запазените племенни общности. Те ловят риба по бреговете на езерото Туркана, подобно на предшествениците си.

6. Това е домът на човечеството

Според изследвания човекът произхожда от Африка. Именно тук са открити най-много човешки фосили. Един от най-важните и ранни скелети на човека (на възраст 1.6 милиона години) е открит по бреговете на езерото Туркана.

7. Къмпингите сред дивата природата са невероятно преживяване

Една от най-основателните причини да се отправите на пътешествие до Северна Кения е възможността да къмпингувате на открито. Обичайна дестинация е езерото Рай в Национален парк Марсабит. Тук можете да споделите своя собствен кратер с няколко слона.

8. Заради луксозността

Ако къмпингите не са ви по вкуса, в Северна Кения можете да откриете немално луксозни курорти. Лоисаба Уайлдърнес е пример за място за отсядане с отлично качество на обслужване. Съществуват още луксозни колиби, които можете да наемете.

9. Можете да танцувате по време на фестивала край езерото Туркана

През май всяка година хората от севера се събират на годишен фестивал на източния бряг на Лойянгалани. Събитието е изключително пъстро, съпроводено с танци и песни. Отличен начин да се потопите в атмосферата на тамошната култура. Страхотна възможност за фотографите!

Актуални оферти за Кения


Няма намерени оферти.