Мексико


Галерия

Повече за Мексико

Богата история, интересни забележителности, археологически обекти, пъстри фестивали, традиции, музеи и вкусни деликатеси – това са някои от богатствата на Мексико. В тази невероятна страна има прекрасни градове, красиви плажове, покрити с палми, диви джунгли, изобилстващи от богата растителност и великолепни гледки, завладяващи душата на всеки пътешественик. Представяме ви някои от най – интересните места за посещение в страната:

Мексико Сити

Мексико сити е една от най-големите столици в света и също така, една от най-посещаваните и популярни туристически дестинации в Северна Америка. Историята на тази променяща се страна, заедно с нейното изкуство, гастрономия и уникална култура, непрестанно удивлява и оставя хиляди туристи в страхопочитание. Едни от най-интересните забележителности там са площад „Сокало“ – един от най-големите в света, Катедралата, Националният дворец (Palacio Nacional) – седалище на мексиканското правителство, Къщата-музей на Фрида Кало, която е известена още с името „Синята къща“ поради кобалтово сините си стени. В града ще намерите десетки музеи, ресторанти с вкусна мексиканска храна, театри, галерии, увеселителни паркове и разнообразие от културни събития. 

Кантона 

Кантона е много добре запазен археологически обект, разположен в близост до град Пуебла. Предполага се, че е възникнал в средата на I-ви век. Там са разкрити множество малки пирамиди, построени от вулканични скали. Намерени са 24 площадки за игра с топка, повече от 100 обществени и религиозни постройки, около 2000 жилищни помещения и 20 порти и подстъпа към града. Всички части на града са свързани с широка мрежа от пътища, свързващи около 3000 жилища. Кантона е разположен върху поле от вулканична лава и строежите се намират върху неравна повърхност, което води до тяхната несиметричност. Твърди се, че в периода на разцвета си Кантона е имал около 80 000 жители и икономически успех, дължащ се на полезните изкопаеми и търговията с обсидиан.  

Теотиуакан 

Теотиуакан е един от забележителните археологически обекти в Мексико, намиращ се на 48 км от столицата на страната. В превод от науатл (език на древните племена по тези земи), името на града означава „Където боговете са сътворени“ или „Място на боговете“. Мястото е основано около IV век пр. н.е. Твърди се, че основатели на града може да са толтеките, олмеките и тотонаките. Отвисоко, градът прилича на гигантска координатна решетка, а най-внушителната постройка е Пирамидата на слънцето. Най-добрият период на Теотиуакан бил между V иVII век, когато според археолозите населението там достигало 250 000 души. 

 

Актуални оферти за Мексико


Няма намерени оферти.