Монголия


Галерия

Повече за Монголия

Глетчерни върхове и безкрайна степ – Монголия разполага с широк спектър от природни картини и е страна на суперлативите. Някои части от територията й са между най-отдалечените от морето региони в света. Основаната от Чингис хан Монголска империя по време на китайското владичество преживява болезнено разделение на Външна и Вътрешна Монголия, свидетелства за което има и днес.

Повечето туристи пристигат в Улан Батор. Столицата разполага с широки алеи и многоетажни къщи, но юртите достигат почти до града. Има редица интересни музеи, сред които Природонаучният музей и Музеят на изящните изкуства. Други културни забележителности са градската опера и театърът. Освен това си заслужава да се види и построеният през 1778г. ламаистки манастир.

Туризмът, заедно с минният добив и кашмирът са се превърнали в ключов елемент от икономиката. Лошата инфраструктура и краткият за пътуване сезон води до малки приходи, но се е изградила мрежа от лагери за обслужване на посетителите, търсещи приключения в екотуризма. Без огради или частна собственост, за да ограничите пътното движение, Монголия е идеалното място за конни преходи, колоездене или пешеходни преходи на дълги разстояния; тук може да практикувате риболов, да се возите на каруци, теглени от волове или да къмпингувате под необятния звезден покрив.

Като дестинация за пътуване, Монголия е специално място за хора, които обичат да се наслаждават на откритите пространства и приключенията, които те предлагат. Разходка из огромните равнините, езда на коне и къмпинг с номадски семейства – това е възможност да се оттеглите назад във времето към по-семплия начин на живот. Преживяването е различно, ободряващо и разведряващо място за посещение, Монголия си остава една от последните добре запазили същността си пътни дестинации в Азия.

 

Актуални оферти за Монголия


Няма намерени оферти.